Certifikace účetních

• (neregistrovaný)

6. 6. 2006 8:14

Dobrý den,zvažuji projít si certifikací účetních.Máte prosím někdo osobní zkušenosti.Zajímá mě především náročnost zkoušek a celková cena,na stránkách svazu certifikovaných účetních jsem si info sice přečetla,ale cenu jsem z toho nevyčetla.A poslední dotaz,mohu si náklady s touto certifikací jako OSVČ dát do nákladů,ikdyž je to nepovinná certifikace ??
    Děkuji a přeji příjemný den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2006 8:57

Ivča (neregistrovaný)

Re: Certifikace účetních
      Tak já jsem dělala 1. a 2. stupeň. 3. nemám a ani dělat nemůžu kvůli středoškolskému vzdělání:-(
      1. stupeň mi uznali v plném rozsahu, ale teď už jsou jiný pravidla. 2. stupeň jsem dělala celý, jedna zkouška stála myslím 1750,- a jsou jich tam 6. Takže nic levnýho. Mně to teda platil zaměstnavatel a dával si to do nákladů.Ostatní si to taky dávali do nákladů, takže bez problémů, je to jako školení. Mně platil i přípravné kurzy, bez nich bych to neudělala, ale spousta lidí říká, že to zvládlo samo jen z učebnic. Je hodně důležitý mít (buď koupit nebo si nějak zkopírovat) sborníky minulých příkladů, protože se příklady hodně podobně opakovaly, i když teď je to zase trochu jiný, ale pořád něco novýho vymýšlet nemůžou. Já jsem při zaměstnání dělala jednou dvě zkoušky najednou, víc bych toho nezvládla, ostatní jsem dělala po jedné.
      Jo, a musíš dokládat praxi, pokud nemáš nějakou sáhodlouhou praxi, kterou by Ti uznali, tak musíš mít školitele a psát nějaký blbosti do měsíčního deníku.
      Záleží, co přesně děláš v praxi, podle toho bude pro Tebe něco náročnější, něco prkotina.
      Pokud máš vyšší vzdělání, určitě by se vyplatilo zkusit zažádat o uznání některých zkoušek. Ale za to se taky platí. Konkrétně Ti poradí v diskuzním fóru Institutu.
      A ještě na závěr - po složení musíš každoročně navštívit nějaký kurzy pro udržení úrovně.

• 6. 6. 2006 9:04

Šárka (neregistrovaný)

>Tak já jsem dělala 1. a 2. stupeň. 3. nemám a ani
      >dělat nemůžu kvůli středoškolskému vzdělání:-(
      >1. stupeň mi uznali v plném rozsahu, ale teď už jsou
      >jiný pravidla. 2. stupeň jsem dělala celý, jedna
      >zkouška stála myslím 1750,- a jsou jich tam 6. Takže nic
      >levnýho. Mně to teda platil zaměstnavatel a dával si to
      >do nákladů.Ostatní si to taky dávali do nákladů, takže
      >bez problémů, je to jako školení. Mně platil i
      >přípravné kurzy, bez nich bych to neudělala, ale spousta lidí
      >říká, že to zvládlo samo jen z učebnic. Je hodně
      >důležitý mít (buď koupit nebo si nějak zkopírovat) sborníky
      >minulých příkladů, protože se příklady hodně podobně
      >opakovaly, i když teď je to zase trochu jiný, ale pořád
      >něco novýho vymýšlet nemůžou. Já jsem při zaměstnání
      >dělala jednou dvě zkoušky najednou, víc bych toho
      >nezvládla, ostatní jsem dělala po jedné.
      >Jo, a musíš dokládat praxi, pokud nemáš nějakou
      >sáhodlouhou praxi, kterou by Ti uznali, tak musíš mít
      >školitele a psát nějaký blbosti do měsíčního deníku.
      >Záleží, co přesně děláš v praxi, podle toho bude pro
      >Tebe něco náročnější, něco prkotina.
      >Pokud máš vyšší vzdělání, určitě by se vyplatilo
      >zkusit zažádat o uznání některých zkoušek. Ale za to se
      >taky platí. Konkrétně Ti poradí v diskuzním fóru
      Moc Ti Ivčo děkuji,ale moc jsi mě nepotěšila.Praxi mám sice bohatou a vedle OSVČ jsem i zaměstnaná jako hlavní účetní,ale ta cena a navíc každoroční přezkoušení se mi vůbec nelíbí.Asi ještě počkám až to bude povinné a nebudu mít jinou možnost.
      Díky moc a hezký den.
      >Institutu.
      >A ještě na závěr - po složení musíš každoročně
      >navštívit nějaký kurzy pro udržení úrovně.

• 6. 6. 2006 11:52

Ivča (neregistrovaný)

Ta cena je opravdu vysoká a to jsem nenapsala, že ročně musíš platit 1000,- admin. poplatek.
      S tím přezkoušením jsem to možná špatně napsala, to jen musíš chodit na jakýkoliv libovolný kurz. Většina účetních stejně min. jednou do roka někam jde, takže to by nebyl problém. Rozhodně to není tak, že by Tě každý rok přezkušovali.
      A podle toho, co jsem slyšela, to povinné hned tak nebude, takže zatím klid.

• 6. 6. 2006 12:10

Šárka (neregistrovaný)

Díky za doplňující info,špatně jsem to původně pochopila,pokud jde jen o jednou ročně projít nějakým školením tak to není problém,stejně chodím,ale ta cena za certifikaci i roční příspěvek je nehorázná.Zůstávám v pozici mrtvého brouka a budu doufat,že až pokud to bude povinné tak bude rozumnější cena.
      Ještě jednou díky :o))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).