Min ZP-i u DPP?

• (neregistrovaný)

6. 6. 2006 10:40

Dobry dne, chci se zeptat,jak je to s min.ZP u DPP.
    Pan u nas pracoval drive na HPP a odesel a ted dela na DPP a ja jsem si najednou vzpomnela na min ZP,ze by ho asi mel zaplatit.
    Ona ma ted HM 5125,- a jinde pry nepracoval.
    1) Mam mu to tedy pocitat z toho a neco doplatit?

2) A muze uplatnit slevu na dani 600,-,kdyz vlastne u nas podepsal prohlaseni?

Dekuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2006 10:50

B.N. (neregistrovaný)

Re: min ZP-i u DPP?
      Já myslím, že pokud dělá jen na DPP, měl by si ZP doplatit každý měsíc sám.
      2) záleží jestli má srážkovou daň nebo zálohu, jestli zálohu tak ano.

• 6. 6. 2006 10:57

Irena (neregistrovaný)

No já se obávám,že si sám nepohlídal,takže za ten květen si nic neplatil a tak jsem si myslela,ze bych mu to rovnou strhla ja tech 1022,-
      Ale to asi nespada do mych starosti,co?
      Nebo ano?

• 6. 6. 2006 11:09

Ilona (neregistrovaný)

Pokud to dobre chapu, tak tu DPP ma u vas.... pokud u vas podepsal prohlaseni, tak to znaci, ze nema jineho zam-tele, kde by odvadel pojisteni, takze si bude muset pojisteni platit sam.... ja myslim, ze jestli na tento fakt zamestnance upozornite, tak jste uz timto presahla ramec svych "povinnosti" a ostatni - nejake strhavani z ciste mzdy je veci vasi vzajemne dohody (jen upozornim, ze poplatky za takoveho srazky nektere ucetni nedavaji do nakladu.... ono by se opravdu nemelo, ale znate to...;)

• 6. 6. 2006 11:21

Irena (neregistrovaný)

Takze si myslite,pani Ilono,ze se na to mam vykaslat a jen mu to oznamit?
      Jinak poplatkem myslite asi 6,- za bankovni prikaz,je to tak:)) To bych mu vlastne taky mohla hned nauctovat,co:))

• 6. 6. 2006 11:35

Ilona (neregistrovaný)

ja bych se ho zeptala, jestli ma nejakym zpusobem osetrene ZP, protoze z vaseho pomeru ZP neodvadite....
      jinak s temi poplatky - nekde v zakone (mam pocit, ze v zakone o danich z prijmu, jak jinak ;), je uvedeno, ze dan. uznatelny je pouze bankovni poplatek spojeny s vyplatou mzdy, ne 10 dalsich srazek (pojisteni, sporeni, stavebko, kapesne detim....;))))).... jak z minulych diskuzi zde vyplynulo cca 60% ucetnich se toho drzi, zbytek (vcetne nasi firmy ;) posila tolit plateb, kolik si zam-nec rekne... (ale FU to samozrejme muze napadnout...)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).