Cestovní náhrady

• (neregistrovaný)

6. 6. 2006 11:02

Dobrý den, chci se zeptat, zaměstnanec mi vyúčtoval cestovní příkaz. Přiložil mi k tomu i účtenky za jídlo a pití a do cestovního příkazu mi to napsal do sl. 10 náhr. ztrát. času/nutné vedl. výdaje. Můžu mu to vzít nebo ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2006 11:17

Šárka (neregistrovaný)

Re: Cestovní náhrady
      Dle zákona má nárok na stravné v určité výši,jiné náklady spojené se stravou nemůže vyúčtovat.

• 6. 6. 2006 11:18

Ilona (neregistrovaný)

Zakon o cestovních nahradach, §5:
      5) Zabezpečí-li zaměstnavatel zaměstnanci na pracovní cestě plně bezplatné stravování, stravné neposkytuje; zabezpečí-li bezplatné stravování částečně, stravné úměrně krátí, a to nejméně o 20 % a nejvýše o 40 % z určené výše stravného za každé bezplatně poskytnuté jídlo, které má charakter snídaně, oběda nebo večeře.

Je fakt, ze odst. 6 rika toto:
      (6) Míru krácení stravného podle odstavce 5 oznámí zaměstnavatel zaměstnanci před vysláním na pracovní cestu, a pokud tak neučiní, stravné se nekrátí. Míru krácení stravného může zaměstnavatel též sjednat v kolektivní smlouvě nebo stanovit ve vnitřním předpisu, případně sjednat v pracovní smlouvě.

Ale stejne bych mu obcerstveni neproplacela.... proplatila bych stravne..... proplatila bych jedine, kdyby byl na veceri/obede s obchod. partnerem...

• 6. 6. 2006 11:27

Květa (neregistrovaný)

Děkuji Vám mockrát

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).