Re: Exekuce na mzdu
Zrovna mám také takový případ. Nezabavitelná částka je vlastně 2740,-- + 1105,--/ na každé dítě a na manželku. A i kdyby neměl děti ani manželku, tak mu z toho zbydou 4,-- Kč a na nepřednostní pohledávku se sráží 1/3, takže by to dělalo 1,-- a na přednostní 2/3 tj. 2,-- Kč z těch 4,-- Kč. To si myslím, že nemá cenu srážet.
Re: Exekuce na mzdu
Ano jiz se to tu resilo, a jeste z HOME kreditu - mate overeny podpis zamestnance na smlouve? Nebo Vam zamestnanec podepsal dohodu o srazkach ze mzdy? Jen aby jste nemela problem. Ja na zaklade kopie z Home kreditu nesrazim, bud mi zamestnanec podepise dohodu nebo si na Home kreditu vyzadam kopii s overenym podpisem zamestnance. (a poslali)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 6. 2006 12:55
Dobrý den,
prosím o radu. Dostala jsem Exekuční příkaz na srážku ze mzdy.
Jde o splátku Home Credit. Ráda bych věděla, když byl zaměstnanec nemocen a za odpracované dny mu náleží čistá mzda 2744,-, zda mu něco srážím.
Nutno doplnit, že jsme malá organizace a nemocenské dávky vyplácí OSSZ.
Děkuji za odpověď