Re: registrační pokladny
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/dc2_regpokl.html?year=PRESENT také jsem teď s hrůzou zjistila,že se nás to týká :o(((
no právě já jsem to našla na stránkách, o kterých mi tady píšete, proto jsem to začla zjišťovat na FÚ a živn. úřadě, jestli se to OPRAVDU týká NAŠÍ společnosti, protože to psychicky fakt nemůžu rozdýchat. to je zas taková krávovina, vždyť je to úplně na hovno, nechápu, čeho tím zrovna u nás asi tak docílí??? Smysl registračních pokladen mi poněkud uniká...
My jsme uplně ve stejné situaci jako Vaše společnost.U nás to budem řešit tak,že přestaneme prodávat za hotové,pochybuji,že se bude někomu z majitelů chtít investovat do pokladny.Také mě v tomto případě uniká smysl registrační pokladny,chápala bych ho u prodejen,ale né u vedlejšího mini prodeje za hotové.To nám to zas Ti zákonodárci krásně vymysleli.
No jo, jenže jak přestat prodávat za hotové??? To se taky potom nesetkáme se všema penězma. Pochybuju, že by nám nějaký človíček, který si kupuje něco pro vlastní potřebu, třeba nějaký dědula, který potřebuje náhradní díl, nám posílal peníze složenkou nebo přes účet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2006 13:31
Dobrý den, dnes jsem si zjišťovala, jestli se na nás náhodou nevztahuje povinnost mít registrační pokladnu. Na finančním úřadě i na živnostenském mi řekli, že ano, ale nemohu se s tím smířit. Jsme výrobní firma, konkrétně kovovýroba, takže máme živnosti na svařování, kovoobrábění, lakování apod. ale mimo to i koupi zboží za účelem dalšího prodeje a prodej. A kvůli tomu poslednímu živnosteneskému listu si musíme zřizovat registrační pokladnu? Je to vážně pravda???
Děkuji.