Neregistrovaná osoba a DPH

• (neregistrovaný)

7. 6. 2006 14:30

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak postupovat při vystavení faktury do zahraničí, kdy příjemce služby je osoba neregistrovaná k DPH (není plátce). My jsme plátci DPH a služba byla poskytnuta u nás (provedli jsme u nás šetření, zpracovali data a výsledky šetření jsme poslali do zahraničí).

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 6. 2006 14:43

Hana (neregistrovaný)

Re: Neregistrovaná osoba a DPH
      Všeobecně platí, že místo plnění je tam, kde má osba poskytující službu sídlo nebo místo podnikání, popřípadě místo pobytu, případně pokud poskytuje službu prostřednictví provozovny tak tam kde je provozovna umístěna. Podívejte se na vyjímky v §10. Záleží o jakou službu se jedná.

• 7. 6. 2006 14:49

Palma (neregistrovaný)

Děkuji. § 10 jsem prošla a platí pro nás odst. 6 písm. c. Jenom si nejsem jistá jestli se jím můžu řídit, pokud ta osoba které službu poskytujeme není registrovaná k dani.

• 7. 6. 2006 15:00

Hana (neregistrovaný)

Osobně bych považovala za místo plnění tuzemsko, protože odst.6 nesplňujete, neboť jste to neposkytla zahraniční osobě nebo osobě registrované k dani v jiném členksém státě.

• 7. 6. 2006 15:53

Palma (neregistrovaný)

Děkuji. Mám stejný názor a potřebovala jsem si jej ověřit. Takže fakturu zdaním a daň bude v přiznání na řádku 210 .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).