Re: narození dítěte
Zaměstnavatel narození dítěte nikam nehlásí. Maximálně pokud je zaměstnavatel MO, tak na OSSZ předá rodný list dítěte kvůli vyplácení PPM. Je povinností rodičů nahlásit si dítě na zdravotní pojišťovnu (případně i na další úřady - vyplácení sociálních dávek, přihlášení do bytu atd.).
co znamená zkratka MO? nějak mi to nedochází :o(
takže pokud si zaměstnanec nechce uplatňovat slevu na dani za narozené dítě, vůbec ho neuvede do Prohlášení poplatníka...?
zaměstnavatel je MO a dítě si chce zaměstnanec uplatnit až na konci roku v daňovém přiznání, tak já ho raději do Prohlášení napíšu..Rodný list už zaměstnanec na OSSZ zaslal, tudíž předpokládám, že zaměstnavatel již nemá žádné ohlašovací povinnosti, je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2006 8:58
Chtěla bych se zeptat, kam všude je povinen zaměstnavatel hlásit narození dítěte jeho zaměstnance? Mám zato, že na sociálku a zdravotní pojišťovnu, ale jistá si úplně nejsem. Díky Romana