Re: Úvěr od banky - jak zaúčtovat?
úvěr jakmile začnete čerpat...jinými slovy...otevřete BU..příjem penež 221/261...a čerpání z úvěr...261/231 (krátkodobý) 461 (víc ja 1 rok)
a splátky klasicky obrácene...461/261 a odchod splátky z bu..261/221 a co se týká úroků...na bankovním výpise 562/221 přepokládám, že Vám je berou z BU.
Re: Úvěr od banky - jak zaúčtovat?
Jenze to je nějaký složitý... nenašla jsem nikde žádný rozpis kolik Kč ze splátky je úrok, platí se to v jednom. Z úvěrového účtu bylo bez předchozího zůstatku převedeno xx Kč na běžný účet odkud to bylo placeno na faktury - myslím na úhradu faktur. Úhrada faktury je přece 321/221 jak tam napasovat 461 a jak do toho převodu?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2006 10:03
Dobrý den,
jsme s.r.o. a vzali jsme si úvěr u banky. Je to jiná banka než ta, u které máme běžný účet. Otevřela nám svůj běžný účet a úvěrový účet.
Mohli byste mi prosím poradit jak zaúčtovat:
převod peněz na úvěrový účet
splátky úvěru
a jak do interních dokladů tohle dostat kvůli provázanosti? Teprve začínám ale moje rádkyně s úvěry nemají zkušenosti.
Děkuji
Petra