Re: Prosím o radu zkušené kolegy
Děkuji Vám za čas, který mi věnujete;o))
Rozdíl žádný nevznikl, celá částka byla vyúčtována loni, teď chceme jen úhradu faktury, kterou ale oni nemají v účetnictví.
Z tohoto pohledu je to jejich problém, ovšem my jsme zřejmě pochybili v tom, že jsme si nenechali uznat závazky, tak by se odhalilo, že fakturu nemají zaúčtovanou.
Navíc, potřebuji to vyřešit diplomaticky, neboť je to náš zákazník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2006 15:03
Dobrý den,
ocitla jsem se před následujícím problémem. Zákazník chtěl na konci r. 2005, abychom mu vyfakturovali rozpracovanou zakázku, mermomocí ji chtěl do loňských nákladů.
Vyšli jsme mu tedy vstříc, odvedli DPH, zisk zdanili a teď, když je zakázka hotova a jednáme o úhradě, vylezlo z něj, že fakturu nedal do účetnictví, takže chce vystavit novou a pochopitelně letošní.
Jsem z nich na prášky;o((
Oni jsou v pohodě, dostanou fakturu, ale jak to mám vyřešit já? Když fakturu stornuji, budu muset zřejmě podat opravná přiznání k DPH a DzP, ne? Šíleně mně to vytáčí, převzala jsem totiž účetnictví, zjistila chyby v r. 2004, podávala opr. přiznání k DPH a DzP za r. 2004, protože to zabralo nějaký čas, podala jsem opožděně přiznání k DzP za r. 2005 a teď bych měla podávat další opravná přiznání za r. 2005??!! To mne finančnáci roznesou na kopytech!!!
Jak by jste s tím naložili Vy?