Úřední hodiny

• (neregistrovaný)

8. 6. 2006 17:07

chci se zeptat, jestli maji na mestskem urade pravo se v tzv.neuredni dny zamykat a nepoustet lidi a rikat jim at chodi jen v pondeli a ve stredu..myslela jsem, ze ppodle noveho spr.radu zadne uredni a neuredni hodiny na mestkych uradech nejsou.jak to je?můze mne zamestnanec odmitnout, kdyz dojdu v Ut, Ct,Pa v dobe mezi 8,00-13,30?cim se mam hajit?dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 6. 2006 21:42

Anonymní (neregistrovaný)

Re: úřední hodiny
      Úřední hodiny jsou asi proto, aby se v jejich čase lidé dostali na úřad a v ostatní době, aby měli úředníci čas na jinou práci.

• 9. 6. 2006 19:48

anym (neregistrovaný)

To máte sice pravdu, ale v tom případě by měli mít podatelnu, anebo aspoň jednoho člověka co by to vyřizoval.

• 10. 6. 2006 16:51

anym (neregistrovaný)

Spíš myslím, že je to v lidech. Vše by se dalo zvládnout při stávajícím množství lidí, jen by někteří každou chvíli nesměli chodit na cigárko, na kafíčko, prodloužit si oběd apod.

• 10. 6. 2006 17:25

1234 (neregistrovaný)

jistě. úředníci chodí co pět minut na cigárko, nalívají se od rána do odpoledne kafem a sedí 2 hodiny v jídelně.
      a díky tomu, že by lidi chodili vlastně nonstop, bez dodržování úředních hodin, by si pak tu svoji vlastní práci nosili domů, ne?
      když dáte někam na úřad nějakou žádost, tak určitě nadáváte, že dlouho trvá, než vám ji vyřídí. a když vás v úterý vyhodí, právě proto, že ty žádosti musí někdy vyřídit a potřebuje k tomu čas a klid, tak zase proto, že vás nepřijali. vše je to opravdu o lidech. někdo holt to pochopí a chodí v úřední dny, někdo ne:-)) nevím, jak by vám bylo příjemné, kdybyste měli rozdělanou nějakou práci, a někdo vás od ní pořád vyrušoval:-(

• 10. 6. 2006 18:18

Karel (neregistrovaný)

1234 - ono ne kazdy pracuje jak ma, znam hodne uredniku co se flakaji za nase penize a nez by neco udelali radsi budou 3 hodiny vysvetlovat jak to nejde :-((

Proc to ale nekde jde? Napr. socialka v Plzni uraduje kazdy den, mimo uredni dny tam je jedno okenko, kde se muze vse vyridit.

• 10. 6. 2006 18:29

1234 (neregistrovaný)

>>>>>>>chci se zeptat, jestli maji na mestskem urade pravo
      >>>>>>>se
      >>>>>>>v tzv.neuredni dny zamykat a nepoustet lidi a rikat
      >>>>>>>jim at chodi jen v pondeli a ve stredu..myslela jsem,
      >>>>>>>ze
      >>>>>>>ppodle noveho spr.radu zadne uredni a neuredni hodiny
      >>>>>>>na mestkych uradech nejsou.jak to je?můze mne
      >>>>>>>zamestnanec odmitnout, kdyz dojdu v Ut, Ct,Pa v dobe
      >>>>>>>mezi
      >>>>>>>8,00-13,30?cim se mam hajit?dekuji
      >>>>>>Úřední hodiny jsou asi proto, aby se v jejich čase
      >>>>>>lidé dostali na úřad a v ostatní době, aby měli
      >>>>>>úředníci
      >>>>>>čas na jinou práci.
      >>>>>
      >>

>
      >1234 - ono ne kazdy pracuje jak ma, znam hodne
      >uredniku co se flakaji za nase penize a nez by neco udelali
      >radsi budou 3 hodiny vysvetlovat jak to nejde :-((
      >
      >Proc to ale nekde jde? Napr. socialka v Plzni uraduje
      >kazdy den, mimo uredni dny tam je jedno okenko, kde se
      >muze vse vyridit.

ono ne každý pracuje jak má, to je pravda. taky znám hodně zedníků, kteří půlku pracovní doby prohulí, propijí a prosvačí. hodně prodavačů, kteří místo obsloužení zákazníka pěkně dokecají soukromé hovory, hodně doktorů, kteří si před pacientem vždy v klídku vypijí kafe atd atd atd...
      nevím, jak je to na jiných úřadech, ale u nás je podatelna každý den, a taky lze plno věcí vyřídit na podatelně. ale jedno okénko asi nepostačí k tomu, když chce někdo něco konkrétního vyřídit. a o to asi původním dotazem šlo. aby úředník kohokoliv kdykoliv přijal, přerušil svoji práci a věnoval se mu.
      když to převedu na berňák, jak by se vám líbilo, kdybyste měl zahájeno vytýkací řízení, čekal na odpočet daně a já vám řekl - nezlobte se, ale každý den mi sem chodí lidi, chtějí poradit, nebo se informují na stav jejich řízení a tak musíte počkat, až budu mít klid, abych to mohl dokončit:-)))

• 12. 6. 2006 7:56

dickie (neregistrovaný)

pokud mají sloužit k tomu, aby se lidé lépe dostali na úřad, možná by bylo lépe zřídit úřední hodiny 13:30 - 20 :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).