Re: Nemocenská a PPM
Na základě toho pracovního vztahu,ve kterém od listopadu pracujete a ve kterém jste nyní nemocná, máte nárok na nemocenské dávky. Přitom stále můžete pobírat rodič. přísp. Ten byste nemohla pobírat jen tehdy, kdybyste byla víc než 3 měsíce hospitalizovaná (ale i tak by si ho na sebe mohl převést manžel). Na mateřské dávky také budete mít nárok. Rodičovský příspěvek přestanete pobírat od toho měsíce, od jehož počátku budete pobírat mateřské dávky (např. mateřské dávky od 2. 9. - za září k nim ještě dostanete celý rodič. příspěvek, protože nebyly vypláceny od prvního dne. Od října už pak rod. přísp. nenáleží.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 6. 2006 10:42
Dobrý den, v únoru 2003 se mi narodila dcera. Byla jsem na MD a v listopadu 2005 jsem znovu nastoupila do práce(dceru hlídá babička),takže pobírám i RP. Nyní jsem ale podruhé těhotná a od minulého týdne jsem na neschopence(rizikové těhotenství).
Chtěla bych se zeptat,jestli mám nárok na nemocenské dávky a pak na peněžitou pomoc v mateřství. Pokud ano,kdy mi skončí nárok na RP,který pobírám na první dceru? Dnem kdy začnu pobírat PPM? nebo až když první dceři budou čtyři roky? Děkuji