Prosím pomoc - Autorská práva

• (neregistrovaný)

9. 6. 2006 12:34

Zdravím všechny, chtěla bych Vás poprosit o radu. Na jednom autoserveru se ke článku o Stodvacítkách objevila fotografie mého vozu, stáhli si jí ode mě z webu, je tam teda ořízlá fotografie, ale je vidět že je to vystřižený z tý mojí fotky. Mám to dát k právníkovi?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2006 12:42

Michal (neregistrovaný)

Re: Prosím pomoc - Autorská práva
      Hádat se takhle o fotku stodváci?
      Nevím, ale myslím, že by si do toho dal prachů víc,
      než je hodnota toho auta...
      Co je na té fotce tak zvláštního?
      Myslím, že by to stejně neprošlo, pokud nemáš dodatek o vyhrazení práv na stránkách.
      První bych jim zkusil napsat a rozumně se domluvit například
      na stažení ...

• 9. 6. 2006 12:47

Karel (neregistrovaný)

Taky si myslim, ze je to blbost. Pokud Vam ta fotka na jejich webu vadi, tak jim napiste at ji smazou. Nedala jste tu fotku treba do nejake verejne galerie na webu?

• 9. 6. 2006 12:49

graver (neregistrovaný)

Autorská práva nejsou vázána na jejich vyjádření. Pokud vám náleží, nemusíte to explicitně vyjádřit. Pokud ne, nezískáte je tím, že je deklarujete.

• 9. 6. 2006 12:44

graver (neregistrovaný)

Je to porušením autorských práv (na webu naprosto běžné), ale co očekáváte od právníka? V tomto konkrétním případě by byly náklady na jakékoliv právní řešení zjevně vyšší, než možná způsobená škoda. Můžete se s provozovatelem serveru dohodnout, ale na čem? Nějaká úhrada v případě takto pořízené ilustrační fotografie nepřipadá v úvahu a jestli vám jde o to, aby ji stáhl...
      Něco jiného by byly viditelné identifikační znaky, tady by se snad dalo uvažovat o ochraně osobních informací, ale ani tomu bych ndával moc šancí.

• 9. 6. 2006 13:13

SZ (neregistrovaný)

Jde mi ale o princip. Je to moje fotografie, mám o stodvacítkách web, svoje auto mám moc ráda a udržuju ho a oni napíšou článke "máte v garáži pojíznou rakev" a dají tam fotku mýho auta... Když to mám na webu, tak to spadá pod autorský práva, nemusím to nikam psát, prostě to tak je. A když jde o tak známej autoserver, bylo to několik dní na lhavní stránce, na všech stránkách toho portálu... prostě mě to štve

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).