Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 6. 2006 20:29
Už jsem přečetla snad všechny daňové, účetní a podnikatelské příručky, co jsem doma našla, taky tady na diskusi jsem si vyhledala vše kolem tohoto tématu. Z hlediska daňového je mi pojem spolupracující osoba (manželka) jasný. Ale pořád si nejsem úplně jistá, co všechno je třeba zařídit v oblasti odvodů. Takže:
Od 1.7. bych se ráda stala spolupracující osobou manžela. Co přesně musím udělat? K tomuto datu se přihlásit na FÚ, zdravotní pojišťovně a sociální pojišťovně? Budu z hlediska těchto úřadů něco jako OSVČ - myslím ty odvody na SP a ZP a jejich výši? Ještě dodávám, že jsem zatím vedena na úřadě práce. Nevím, zda tuto formu "zaměstnání" bude vůbec úřad práce akceptovat, jestli mi nebudou dělat nějaké problémy. Má někdo s tímto zkušenost?
Můžete mi prosím někdo poradit, abych nepromeškala nějaké termíny a na nic důležitého nezapoměla?