Spolupracující osoba-prosím o radu

• (neregistrovaný)

9. 6. 2006 20:29

Už jsem přečetla snad všechny daňové, účetní a podnikatelské příručky, co jsem doma našla, taky tady na diskusi jsem si vyhledala vše kolem tohoto tématu. Z hlediska daňového je mi pojem spolupracující osoba (manželka) jasný. Ale pořád si nejsem úplně jistá, co všechno je třeba zařídit v oblasti odvodů. Takže:
    Od 1.7. bych se ráda stala spolupracující osobou manžela. Co přesně musím udělat? K tomuto datu se přihlásit na FÚ, zdravotní pojišťovně a sociální pojišťovně? Budu z hlediska těchto úřadů něco jako OSVČ - myslím ty odvody na SP a ZP a jejich výši? Ještě dodávám, že jsem zatím vedena na úřadě práce. Nevím, zda tuto formu "zaměstnání" bude vůbec úřad práce akceptovat, jestli mi nebudou dělat nějaké problémy. Má někdo s tímto zkušenost?
    Můžete mi prosím někdo poradit, abych nepromeškala nějaké termíny a na nic důležitého nezapoměla?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2006 20:02

Anoli (neregistrovaný)

Re: Spolupracující osoba-prosím o radu
      Proč by měl ÚP dělat problémy? Budou rádi když se zbaví jednoho registrovaného, aby se pak mohli chlubit tím, jak se jim snižuje nezaměstnanost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).