Vedlejší pracovní poměr nebo ..

• (neregistrovaný)

11. 6. 2006 10:52

Mám prosbičku,nikde jsem nenarazil na předlohu smlouvy o Vedlejším pracovním poměru nebo na smlouvu např.pro ženu která chce pracovat,ale na zkrácený pracovní úvazek... co by tedy prosím měla takováto smlouva obsahovat?

Lze uzavřít pracovní smlouvu na vedlejší pracovní poměr také se studentem,kterému teprve bude osmnáct let,ale má zájem pracovat?Máme mezi sebou Dohodu o vykonání práce,ale ta je omezena časově,on by chtěl pokračovat dál...

Děkuji Vám za odpovědi a jsem s pozdravem
    P.H.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2006 12:01

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Vedlejší pracovní poměr nebo ..
      Normálně uzavřete pracovní smlouvu (viz nahoře - šablony), akorát že napíšete, že se jedná o pracovní smlouvu na vedlejší pracovní poměr. Vedlejší prac. poměr lze ovšm uzavřít, jestliže má ten pracovník jinde hlavní pracovní poměr. Ve smlouvě sjednáte náležitosti povinné (druh práce - může jich být i více, pracoviště - může jich být více a den nástupu do práce) a dále tam sjednáte co potřebujete (úvazek, dobu určitou, neurčitou, zkušební dobu a další). Pokud nemá práce v průměru za sjednané období, nejdéle za rok, přesáhnout 20 h týdně (opakuji V PRŮMĚRU, což znamená někdy víc někdy třeba méně), může být sjednána dohoda o pracovní činnosti. Má tu výhodu, že pracovník pracuje dle potřeby zaměstnavatele, neplatí se dovolená ani svátky, výpovědní lhůta je 15 dní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).