Re: Bytová výstavba a DPH
Začnu těmi subdodávkami, tak u nich je to jedno, zda měli fakturovat 5% a dávají vám 19%, vy si odpočtete stejně.
Pokud jde o garáž, která je propojena s domem, tak je to 5%. Pokud postavím garáž na zahradě, bude to 19%. Chodníky, ploty, bazén, úpravy na zahradě - 19%. Přípojky, které jsou od paty domu by měli být rozfakturovány s 19%. Rozvody po domě pak už s 5%.
Nevím, co je míněno ČOV...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2006 7:15
Přeji všem hezký den.
Stále mám problémy s DPH a bytovou výstavbou.Je mi jasné,že co je přímo pro účely bydlení je s 5% DPH,ale stále nemám jasno jak je to např.s garáží,ČOV,přípojky,chodník,plot.... Další problém je,že pokud některé práce zadáme jako stavební firma jiné fitmě,tak nám fakturují někteří s 5% a jiní s 19%.
Vím,že na tohle téma toho bylo napsáno už spousty,ale i tak prosím jestli má někdo z Vás trpělivost a nepomohl mi konečně vysvětlit DPH a bytovou výstavbu.
Velice všem děkuji.