Re: zdravotní pojištění
Pokud zaměstnanec nemá vyměřovací základ na ZP a nemoc netrvala celý měsíc, je třeba za tyto dny odvést poměrnou část ZP.
Př. nemoc od 3.ledna do 31.1.2006 - odvádíte poměrnou část za 1. a 2.1., stejné je to např. u nemoci od 1.4.2006 - 29.4.2006 - ZP je třeba odvést za 30.4.2006.
Re: oprava
Děkuji moc za odpověď, tzn., že od r.2004 to dělám špatně. Naštěstí to nejsou tak vysoké částky. Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2006 9:16
Prosím o radu, asi jsem udělala velký průšvih! Netušila jsem, že musím doplácet zdr.pojištění za víkend. Příklad: Neschopenka vystavena 3.4.06 a já musím doplatit 2 dny za 1.4. a 2.4.06 z minimální mzdy. Je to pravda? Když mě v roce 2001 zaučovala mzdová účetní, nic mi o tom neříkala. Teď tady mám kontrolu z VZP a vypadá to na průšvih. Potřebovala bych víc informací, za jakých podmínek a kdy se tyto víkendy doplácí... Děkuj moc za rady.Hezký den