Re: CESTOVNÍ NÁHRADY
za predpokladu, ze vase ucetni umi cist ;) by mel stacit jako argument §7, odst. 1 Zakona o cestovnich nahradach:
(1) Dohodne-li se zaměstnanec se zaměstnavatelem, že při pracovní cestě použije silniční motorové vozidlo, s výjimkou vozidla zaměstnavatele, přísluší mu za každý 1 km jízdy sazba základní náhrady a náhrada za spotřebované pohonné hmoty.
O zadnem pribuzenskem vztahu tam nectu, jen, ze to nesmi byt auto zam-tele.
Argumentoval jsem mj. i tímto... Bezvýsledně... Zřejmě mé další kroky povedou k šéfovi firmy... :-(
>>Marně se snažím přesvědčit účetní, že mám nárok na
>>amortizaci (3,80,- Kč při používání soukromého vozidla
>>k
>>pracovním cestám) i v případě, že vůz je psaný na
>>moji
>>přítelkyni… Tvrdí, že je nutný příbuzenský vztah,
>>tudíž mám prý nárok pouze na náhrady benzínu...
>>Domnívám
>>se, že je to nesmysl… Můžete mi poradit nějaký
>>nenásilný „přesvědčovací“ způsob… ? :-) Díky !
>*****
>za predpokladu, ze vase ucetni umi cist ;) by mel
>stacit jako argument §7, odst. 1 Zakona o cestovnich
>nahradach:
>
>(1) Dohodne-li se zaměstnanec se zaměstnavatelem, že
>při pracovní cestě použije silniční motorové vozidlo, s
>výjimkou vozidla zaměstnavatele, přísluší mu za každý
>1 km jízdy sazba základní náhrady a náhrada za
>spotřebované pohonné hmoty.
>
>
>O zadnem pribuzenskem vztahu tam nectu, jen, ze to
>nesmi byt auto zam-tele.
... že nechce mít problémy... že amortizace je na náklady spojené s užíváním vozidla, že by to byly těžko prokazatelný náklady, že by si mohl každý půjčovat jakákoli vozidla od kohokoli atp... Nezabral ani fakt, že mi tedy zaměstnavatel podepíše žádost o povolení používání soukr. vozidla pro služební cesty... Tam bude viditelně uvedeno, o jaký vůz se jedná, značka, typ, spotřeba atp...
Účetní však tvrdí, že ona za to zodpovídá, a že zkrátka já mám svoji pravdu a ona svoji...
Já ale ustoupit nehodlám... :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2006 8:47
Marně se snažím přesvědčit účetní, že mám nárok na amortizaci (3,80,- Kč při používání soukromého vozidla k pracovním cestám) i v případě, že vůz je psaný na moji přítelkyni… Tvrdí, že je nutný příbuzenský vztah, tudíž mám prý nárok pouze na náhrady benzínu... Domnívám se, že je to nesmysl… Můžete mi poradit nějaký nenásilný „přesvědčovací“ způsob… ? :-) Díky !