Průměrný ČISTÝ měs.výdělek

• (neregistrovaný)

16. 6. 2006 8:46

Prosím o radu,mám pracovnímu úřadu potvrdit průměrný čistý měsíční výdělek. V dostupné literatuře jsem našla jen výpočet prům. hrubého výdělku. Zná někdo řešení? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 6. 2006 10:24

Eva (neregistrovaný)

Re: Průměrný ČISTÝ měs.výdělek
      Průměrný hrubý denní výdělek *21,67 - SP - ZP - vyjde daňový základ, zaokrouhlit na 100 nahoru, vypočítat daň a uplatnit slevy, na které má nárok. Vyjde čistý průměrný měs. výdělek

• 16. 6. 2006 10:41

Jirka (neregistrovaný)

-
      Průměrný čistý měsíční výdělek - málo dostupná literatura - Zákoník práce § 275.

• 17. 6. 2006 22:40

abc (neregistrovaný)

Mám jenom poznámku ke slevám, příklad:
      Manžel uplatňuje slevy na 4 děti (2 tisíce měsíčně), poté je nezaměstnaný a díky tomu, že si uplatňoval slevy ON, jeho čistý příjem bude o 2 tisíce větší než v případě, kdy by si slevy uplatnila manželka. On bude na pracáku (brát "vyšší podporu" , a slevy si začne uplatňovat manželka). Je to zvláštní, ale pokud by slevy měla na sebe manželka, byl by na tom vlastně škodný ...
      Jaký je váš názor? Nepletu se?

• 18. 6. 2006 19:58

Jiřka (neregistrovaný)

Nepletete se, akorát ta formulace, že by byl na tom škodný... Kdyby v té době přišla o práci manželka a šla ona na pracák, tak by měla měla nižší podporu ona - takže by zase byla podle Vás škodná ona. Zkrátka - čistý příjem se vypočítá podle aktuálně uplatňovaných slev. Ale jen slev, pokud by slevy nestačily a on dostával bonus, tak ten se do čisté mzdy nepočítá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).