Re: Průměrný ČISTÝ měs.výdělek
Mám jenom poznámku ke slevám, příklad:
Manžel uplatňuje slevy na 4 děti (2 tisíce měsíčně), poté je nezaměstnaný a díky tomu, že si uplatňoval slevy ON, jeho čistý příjem bude o 2 tisíce větší než v případě, kdy by si slevy uplatnila manželka. On bude na pracáku (brát "vyšší podporu" , a slevy si začne uplatňovat manželka). Je to zvláštní, ale pokud by slevy měla na sebe manželka, byl by na tom vlastně škodný ...
Jaký je váš názor? Nepletu se?
Re: Průměrný ČISTÝ měs.výdělek
Nepletete se, akorát ta formulace, že by byl na tom škodný... Kdyby v té době přišla o práci manželka a šla ona na pracák, tak by měla měla nižší podporu ona - takže by zase byla podle Vás škodná ona. Zkrátka - čistý příjem se vypočítá podle aktuálně uplatňovaných slev. Ale jen slev, pokud by slevy nestačily a on dostával bonus, tak ten se do čisté mzdy nepočítá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2006 8:46
Prosím o radu,mám pracovnímu úřadu potvrdit průměrný čistý měsíční výdělek. V dostupné literatuře jsem našla jen výpočet prům. hrubého výdělku. Zná někdo řešení? Děkuji