Re: prosím o radu-fa za dopravu
To jsem tedy ještě neviděl.Máme spoustu námořních přeprav, ale všichni dopravci účtují podle mně správně dopravu z přístavu k příjemci s DPH.
Re: prosím o radu-fa za dopravu
děkuji za odpovědi. Pokusím se spojit s přepravní společností a domluvím se s nimi. Známý také dováží ze třetích zemí a jeho daňový poradce mu právě poradil, aby si na základě jeho prohlášení, že je zboží ze třetích zemí a bude procleno v čechách nechá vystavovat faktury bez DPH a přepravní firma to akceptovala a vystavují mu je tak. Jen jsem nevěděla na základě jakého zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2006 10:22
Dobrý den,
dovezla jsem z boží ze třetí země, ze zámoří a jedna česká společnost mi zajišťovala přepravu z přístavu do čech kde bylo zboží procleno. Přišla mi faktura za dopravu, ( přístav - čechy) která je s DPH. Je pravda, že by faktura mohla být účtována bez DPH? Prosím o pomoc a vysvětlení.
děkuji
A.