Re: Přerušení pobíraní předčasného SD
Ano, je to možné.Nástup do zaměstnání oznamte (oznamuje i zaměstnavatel) české správě soc. zabezpečení, Praha 5 Křížová 25. Ode dne nástupu do zaměstnání Vám bude pobírání předčas. důchodu zastaveno. Odpracovaná doba se bude započítávat do důchodu. (Nejlépe bude, když budete sledovat odpracovanou dobu, aby Vám vyšlo, že bude mít odpracováno vždy 90 dnů - bude se později zkracovat období, o jaké Vám byl předčas. důchod zkrácen). ještě doplňuji, pokud onemocníte, nárok na nemoc.dávky je jako u ostat. zaměstnanců, pouze doba nemoci se do důchodu nezapočítává.
Re: Přerušení pobíraní předčasného SD
Děkuji za kvalifikovanou odpověď! Mám ještě doplňující otázku:
Jak to bude s výpočtem nového SD po přerušení, když např. přerušení bude od 1.11.2006 do 1.3.2007? Bude se prostě navyšovat starý důchod o 0,9% nebo se bude počítat znovu SD podle koeficientů platných pd 1.1.2007?
V souvislosti s tím se zeptat jak to bude s případnou valorizaci.Když např. přeruším od 15.1.2007 do 15.4.2007. k 1.1.2007 obdržím valorizaci, zase stejný dotaz: Bude nový výpočet podle nových indexů nebo se bude přepočítávát starý SD a obdržená valorizace mi zůstane?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2006 13:47
Jak mám postupovat když se rozhodnu přerušit pobíraní předčasného starobního důchdu a nastoupit do vhodného zaměstnání. Je to vůbec možné?