Re: podpisový vzor - s.r.o.
zveřejnění podpisových vzorů je snad největší blbost, jaká kdy na OR vznikla. kdokoliv může napodobit podpis jednatelů:-( a můžete blanko nesouhlasit:-)) ale vy se setkáváte hlavně s těmi "poctivými" podnikateli. já s těmi druhými. a od doby zpřístupnění podpisových vzorů se i z těch poctivých stali ti, co musí prokazovat, že to nebyli oni, kdo vystavili faktury:-(((
*** Tak z Vaší druhé věty mi teď málem zaskočilo :-)))) máte poněkud zkreslené představy :-))))))))) Ale jinak máte pravdu. Ale když už to v zákoně máme, tak co s tím naděláme? :-))) ***
Děkuji.
Snad se nic nestane pokud se nepodepíši pokazde podle podpisového vzoru. Myslím si, že ani ostatní jednatele tak nečiní. Opravdu neznám nikoho, kdo by se při uzavírání obchodních vztahů šel podívat na podpisový vzor na OR. Vy ano?
Já jsem si s podpisovým vzorem užila. V bance jsem si chtěla na výběr dát úplně jiné jméno než mé. Nakonec mi to povolili. Teď je to snad normální.
Myslíte si, že by šlo teoreticky i tady -myslím OR a podpis jednatele - použít jiné jméno jako podpisový vzor?:-) Podle mého ano. Nikde není psáno, co je vlastně podpis(podpisový vzor).:-)
Děkuji.
Snad se nic nestane pokud se nepodepíši pokazde podle podpisového vzoru. Myslím si, že ani ostatní jednatele tak nečiní. Opravdu neznám nikoho, kdo by se při uzavírání obchodních vztahů šel podívat na podpisový vzor na OR. Vy ano?
Já jsem si s podpisovým vzorem užila. V bance jsem si chtěla na výběr dát úplně jiné jméno než mé. Nakonec mi to povolili. Teď je to snad normální.
Myslíte si, že by šlo teoreticky i tady -myslím OR a podpis jednatele - použít jiné jméno jako podpisový vzor?:-) Podle mého ano. Nikde není psáno, co je vlastně podpis(podpisový vzor).:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2006 17:24
Při zakládání s.r.o. se posílá na zápis do OR kromě jiných dokladů i podpisový vzor jednatelů.
K čemu to vlastně je, když se na to nikdo nemůže podívat.(třeba při uzavírání smluv uz vidim jak se protistrana pta jaky maji podpisovy vzor - kde by to nasla a jak)
Co se stane v případě, že se jednatel takto nepodepisuje? Hrozí mu postih?