Re: STUDENT soud>odpuštění soudních popl
samozrejme ferove to neni, ale jit se s nimi soudit bych take nedoporucovala.... aspon ne jako prvni krok....
zkuste jim pohrozit uradem prace, nebo si rovnou zajdete na mistni urad prace, tam maji (meli by mit) k dispozici pravnika - s nim proberte situaci
Pavle, nevím jak to chcete dokazovat. Smlouva je mezi nimi a babičkou, tu mají v ruce a můžete stokrát tvrdit, že to bylo jinak. Jediná závada na tom celém je, že nezaplatili všechno. Ale jak říkám - písemná smlouva je s babičkou a jí náleží platba odměny a podle toho způsob danění.
no s tym dokazovanim by to mohl byt problem, pocital jsem s tim ze by mi to mohl potvrdit bracha ktery se mnou chodil prebirat letaky.
no s tym vracenim ze zbytecne odvedene dane to muze byt az hodne tezke dokazat.
na doplatek za kvete a kousek cervna mam zcela urcite narok.
ale zajimalo by me jestli bych jsem mel narok na nejakou kompenzaci ze dne kdy me nechali zbytecne cekat doma. pri techto vedrech to je fakt drsne.
vcera jsem podal dotaz na urad prace. a do konce tydne hodlam informovat vedeni teto agentury o tom co se mi nelibi.
cele mi to pripada jako jedna velka skoda casu, je to muj cas ptat se nejen tady co mam delat.
dale tech vsech kteri tady reagovali a snazi se mi pomoct, a pokud se nerozhodnu to cele hodit za hlavu pravdepodobne tato situace zamestna dalsi lidi.
S tím čekáním - záleží na tom, jakou smlouvu jste s nimi měl. Pokud by to byl pracovní poměr a měl jste rozvrženou nějakou pracovní dobu, pak jsou povinni Vám podle toho přidělovat práci. Pokud to ale byla dohoda o pracovní činnosti, tak tam pracovník pracuje fakticky dle potřeb zaměstnavatele, takže prostě pro Vás ten den neměli práci a je to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 6. 2006 10:56
dobrý den,
jsem úspěšnym studentem 3. ročniku na SPŠE, při studiu jsem se rozhodl si přividělávat. nejlehčí způsob byla neadresná distribuce reklamních materialu. Hned od začátku dohody mě nutili ji mít napsanou na někoho z rodiny, a ne na mě jakožto studenta a pobíraním výhod z toho plynoucí. Takže protože jsem roznášet chtěl musel jsem přistoupit na jejich nelogickou nabídku a dohoda byla napsána na babičku. ze zákoníka práce vyplíva, že rodinní příslušníci mlžou pomáhat. v mém případě se jednalo o 100% pomoc.
protože se mi stalé více nelíbylo, že smlouva není napsana na mě. stále více jsem tlačil na vedení k její změně. vymlovali se, že účetní nebude zavádět nove "moresy" prostě, že tak to maji všichni. Později několikrát slibovali změnu k dalším měsícum.
Domnívám se tedy, že pro můj větší nátak k změně smlouvy mě jednoduše vyřadili s distribuce, což se mi pochopitelně nelíbi.
A jsem připraven se bránit, zejména v případnem soudní líčení.
ale pro větší pocit jistoty se ptám jestli na to co požaduji mám právo:
žádam rozdíl všech odměn když by byla dohoda na mě jakožto studenta, při dohodě na babičku se odváděla daň 15%.
květnovou výplatu plus úroky
částečnou červnovou výplatu plus úroky
průměrnou mzdu za den kdy mě nechali zbytečně čekat doma a ani se nedovolili mě informovat, že za mě nastupuje někdo jiný.
poštovní poplatky
co se týče úroku, nevím jaký stanovuje ČNB. Mají tam nějaké 3 čísla (2T repo ,Diskontní,Lombardní).
podle čeho se vypočítava jestli mám nárok na odpuštění soudních poplatku v případě neúspěšného soudního líčení. Příjmy obou rodiču jsou zhruba 30000 čistého.
Co když je mamka proti soudu? je mi 17, musím čekat na srpen až mi bude 18 ? smlouva je na jiné jmeno než mé stačí na to plná moc ?
doufam, že jsem svůj problem co nejjasněji popsal a děkuji za všechny reakce