STUDENT soud>odpuštění soudních poplatků

• (neregistrovaný)

20. 6. 2006 10:56

dobrý den,
    jsem úspěšnym studentem 3. ročniku na SPŠE, při studiu jsem se rozhodl si přividělávat. nejlehčí způsob byla neadresná distribuce reklamních materialu. Hned od začátku dohody mě nutili ji mít napsanou na někoho z rodiny, a ne na mě jakožto studenta a pobíraním výhod z toho plynoucí. Takže protože jsem roznášet chtěl musel jsem přistoupit na jejich nelogickou nabídku a dohoda byla napsána na babičku. ze zákoníka práce vyplíva, že rodinní příslušníci mlžou pomáhat. v mém případě se jednalo o 100% pomoc.

protože se mi stalé více nelíbylo, že smlouva není napsana na mě. stále více jsem tlačil na vedení k její změně. vymlovali se, že účetní nebude zavádět nove "moresy" prostě, že tak to maji všichni. Později několikrát slibovali změnu k dalším měsícum.

Domnívám se tedy, že pro můj větší nátak k změně smlouvy mě jednoduše vyřadili s distribuce, což se mi pochopitelně nelíbi.
    A jsem připraven se bránit, zejména v případnem soudní líčení.

ale pro větší pocit jistoty se ptám jestli na to co požaduji mám právo:

žádam rozdíl všech odměn když by byla dohoda na mě jakožto studenta, při dohodě na babičku se odváděla daň 15%.
    květnovou výplatu plus úroky
    částečnou červnovou výplatu plus úroky
    průměrnou mzdu za den kdy mě nechali zbytečně čekat doma a ani se nedovolili mě informovat, že za mě nastupuje někdo jiný.
    poštovní poplatky

co se týče úroku, nevím jaký stanovuje ČNB. Mají tam nějaké 3 čísla (2T repo ,Diskontní,Lombardní).

podle čeho se vypočítava jestli mám nárok na odpuštění soudních poplatku v případě neúspěšného soudního líčení. Příjmy obou rodiču jsou zhruba 30000 čistého.

Co když je mamka proti soudu? je mi 17, musím čekat na srpen až mi bude 18 ? smlouva je na jiné jmeno než mé stačí na to plná moc ?

doufam, že jsem svůj problem co nejjasněji popsal a děkuji za všechny reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).