Přefakturace ubytování

• (neregistrovaný)

20. 6. 2006 13:18

Dobrý den. S.r.o. vysílá zaměstnance na sl. cestu do Itálie, jede s nimi i obchodní zástupce, který pro firmu pracuje na základě ŽL. Letenky a ubytování však hradila firma za všechny dohromady. Letenku jsem přefakturovala bez DPH, neboť se jedná o osvobozené plnění. Ale nevím co s ubytováním - mám jen doklad o úhradě za hotové z hotelu, není tam ani VAT, jen asi jejich nějaké identifikační číslo. Asi napíšu normálně fakturu, že přeúčtovávám ubytování ale nevím jestli normálně s 5 % DPH? Můžu takovou fakturu vůbec vystavit? Jen pro doplnění obchodní zástupce je Čech a je plátcem DPH. Moc děkuji za názory

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2006 16:13

Dáša (neregistrovaný)

Re: přefakturace ubytování
      Měla jsem to nedávno akorát ubytování bylo v Rakousku. A došla jsem k názoru - přefakturovat bez DPH. Jsem tedy zvědava na nějaké odezvy, doufám , že nebudu dělat dodatečné daň přiznání.

• 20. 6. 2006 16:18

Dáša (neregistrovaný)

dodatečné přiznání

Ještě .... dle § 14 odst. 5) zákona o DPH

• 21. 6. 2006 6:58

Jiřka II (neregistrovaný)

Děkuji - asi máte pravdu, na tohle ustanovení jsem úplně zapoměla - přiznávám. Pokud se to v účetnictví zaúčtuje kompenzačně - tedy tzv. mínusem - tak to můžu použít. Moc děkuji a přeji hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).