Re: přefakturace ubytování
Děkuji - asi máte pravdu, na tohle ustanovení jsem úplně zapoměla - přiznávám. Pokud se to v účetnictví zaúčtuje kompenzačně - tedy tzv. mínusem - tak to můžu použít. Moc děkuji a přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 6. 2006 13:18
Dobrý den. S.r.o. vysílá zaměstnance na sl. cestu do Itálie, jede s nimi i obchodní zástupce, který pro firmu pracuje na základě ŽL. Letenky a ubytování však hradila firma za všechny dohromady. Letenku jsem přefakturovala bez DPH, neboť se jedná o osvobozené plnění. Ale nevím co s ubytováním - mám jen doklad o úhradě za hotové z hotelu, není tam ani VAT, jen asi jejich nějaké identifikační číslo. Asi napíšu normálně fakturu, že přeúčtovávám ubytování ale nevím jestli normálně s 5 % DPH? Můžu takovou fakturu vůbec vystavit? Jen pro doplnění obchodní zástupce je Čech a je plátcem DPH. Moc děkuji za názory