Dopočet dní po ukončení nájmu

• (neregistrovaný)

20. 6. 2006 20:12

Prosím o radu. Měli jsme vypečeného podnájemníka (byt v os. vlastn.). Smlouva uzavřena 27.2.2006 na dobu 28.2.2006-28.2.2007 s měsíční výpovědní lhůtou. Nicméně podnájemník platil pozdě a pak už neplatil, ničil byt a dělal dluhy a nakonec dal sám výpověď (legrační je, že si "levnější" bydlení našel o patro nad námi - ti se budou divit, on se chová společensky a skvěle lže).

Výpověď dal 31.5. a odstěhoval se 4.6.t.r. O tom, že by doplatil ten výpovědní měsíc, se vůbec nedá uvažovat. Ale nemůžeme se shodnout na počtu dní, které odbydlel a nezaplatil. (To mu strhnu z kauce.)

Zaplaceno měl naposled do 27.5. včetně (prostě poslední měsíční platbu). Já to tedy dál počítám tak, že zbyly 4 dny do konce května plus 4 dny v červnu = 8 dní. On tvrdí, že když byla smlouva od 28.2., tak to byl konec měsíce, a tudíž má zaplacený celý měsíc, z něhož uhradí opět jen "jeden poslední den" a potom 3 dny 1.-3. května (den předání bytu také ne) = 4 dny

Když už mi nezbude, než mu odpustit výpovědní lhůtu, řekněte mi prosím někdo, jak se správně dopočítávají jednotlivé dny přes konec měsíce a začátek dalšího.

Moc děkuji a zdravím, Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).