Přeprava zboží

• (neregistrovaný)

21. 6. 2006 10:10

Potřebuju poradit. Zpracovávám účetnictví přepravní firmě. 1) Čili moje firma plátce DPH vezla zboží pro druhou českou firmu taky plátce DPH. Ale zboží bylo převáženo z Německa na Slovensko. Myslím si, že faktura bude normálně s DPH, ale nejsem si jistá, jesli nemá být osvobozeno od DPH podle §10. Prosím o vysvětlení. 2) A mám tu ještě jeden případ kdy vezu zboží pro slovenskou firmu, plátce DPH, ale přeprava se uskutečňuje pouze na území České republiky. Bude osvobozeno od DPH taky podle §10 kdy je přeprava uskutečněna pro osobu registrovanou k dani v jiném členském státě? Ale mate mě tam místo plnění, což je ČR. Prosím o radu a děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 6. 2006 19:46

a (neregistrovaný)

Re: Přeprava zboží
      Bod 1) Bude DPH, protože se jedná o přepravu mezi členskými státy, tak podle § 10 odst. 5 se za místo plnění považuje čl. stát, který vydal DIČ a protože tuto přepravu fakturuje českému plátci tak je místo plnění u nás, proto musíte zdanit.
      Bod 2) Také musíte zdanit u nás, protože se nejedná podle § 10 odst. 5 o přepravu mezi členskými státy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).