Re: Dotaz pro bdm
*** Ale vždyť všechno víte :-))) Jen jednu poznámku k těm úrokům: v případě, že budete řádně platit úroky, pak takovým účtováním nic nezkazíte. Ovšem když úrok nezaplatíte, pak ho tímto způsobem nedostanete do nákladů, přestože nákladem jsou, i když nejsou uhrazeny (§24/2/zi). Takže by to chtělo nějaký předpis těch úroků. Dala bych 231 třeba s nějakou analytikou. Takže úrok 56x/231.xxx a platba úroků 231.xxx/banka. Takto to budete mít v nákladech, i když nezaplatíte ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 6. 2006 22:20
Hezký večer,
ve starších příspěvcích jsem si našla, že jste odpovídala ohledně účtování úvěru ke kreditní kartě. Není mi to úplně jasné, mohla by jste mi prosím "pro blbce" vysvětlit celý postup?
Z příspěvků je patrné, že z výpisu ke kreditní bance se neúčtuje, je to tak?
Máme úvěrový limit 130000,-, v průběhu měsíce jsme platili různé faktury,nebo PHM. Mám tedy závazek na 325 nebo 321 a když platím kreditní kartou, budu účtovat 325(321)//231. Vyrovnávám 325 a zůstatek na 231 musí souhlasit s výpisem ke KK?
Podle výpisu ke KK mám zaplatit jistinu , účtuji na 231//221 - převádíme z BÚ.
Dále platíme zároveň se splátkou úrok, účtuji 568/221
Moc děkuji, Pavlína