DP Slovenka - moc prosim

• (neregistrovaný)

22. 6. 2006 12:09

Vcera mi nikdo neopovedel, tak to zkousim znova.... budu vdecna za jakoukoli odpoved, predem diky:

Prosim o radu, nevim jak s DP u jedne Slovenky pracujici v Cechach... (1/2 roku na Slov., 1/2 roku v Cechach)

Podle smlouvy o zamezeni dvojiho zdaneni jsem usoudila ze by v CR mela danit pouze ceske prijmy (stredisko zivotnich zajmu je SR);

ale dle Zakona o danich z prijmu mi vyslo, ze by v CR mela danit i prijmy ze Slovenska - zdrzovala se tu vice jak 183 dni....

Prosim poradte mi, co s tim.... vubec si s tim nevim rady, kamarad mi prinesl jeji papiry, chtela bych mu pomoci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 6. 2006 21:06

Zdena (neregistrovaný)

Re: DP Slovenka - moc prosim
      >Vcera mi nikdo neopovedel, tak to zkousim znova....
      >budu vdecna za jakoukoli odpoved, predem diky:
      >
      >Prosim o radu, nevim jak s DP u jedne Slovenky
      >pracujici v Cechach... (1/2 roku na Slov., 1/2 roku v
      >Cechach)
      >
      >Podle smlouvy o zamezeni dvojiho zdaneni jsem usoudila
      >ze by v CR mela danit pouze ceske prijmy (stredisko
      >zivotnich zajmu je SR);
      >
      >ale dle Zakona o danich z prijmu mi vyslo, ze by v CR
      >mela danit i prijmy ze Slovenska - zdrzovala se tu
      >vice jak 183 dni....
      >
      >Prosim poradte mi, co s tim.... vubec si s tim nevim
      >rady, kamarad mi prinesl jeji papiry, chtela bych mu
      >pomoci.

Konkrétně Vám neporadím, ale zkuste položit dotaz tady:
      http://www.porada.sk/
      nebo v české části Porady
      >

• 23. 6. 2006 10:14

LeaX (neregistrovaný)

Ustanovení ZDP použijete pouze tehdy, pokud s některým státem není uzavřena SZDZ (§37 ZDP)

• 23. 6. 2006 12:29

Ilona (neregistrovaný)

dekuji dekuji .... prave jsem narazila na §6/13, kde se pise neco podobneho (rikala jsem si, ze mez. smlouva bude mit prednost)... taky jsem volala na FU Praha 1 - tam mi sice moc neporadili, ale aspon mam kurz pro prepocet SKK na Kc....
      Ja jsem si z toho udelala zaver, ze je to proste rezident SR a danit muze pouze prijmy z CR (ono by se ji to ani nevyplatilo - ma nejake soukr. pojisteni na Slovensku, odpocet na dite ..... ale to by tady ztezi uplatnila...), jenze ten kamarad trva na tom (pry se mu to rikali znami), ze tu ma danit vsechno - tak mu vsechny papiry vratim zase zpet, jelikoz takove priznani fakt neumim - prilohu c. 3 fakt nechapu ://// (a hlavne jsem presvedcena, ze by bylo spatne)

Tak jeste jednou diky, i Vam pani Zdeno, a preji hezky patek. Kdyby vas nahodou jeste neco napadlo, tak mi prosim jeste napiste. Diky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).