Re: Ukončení studia - ÚP
Při evidenci na ÚP můžete vykonávat i DPČ , musíte však dodržet podmínky - nahlásit to v každém případě ihned na ÚP,že tuto DPČ máte a dodržet nižší ( poloviční) týdenní úvazek a nepřekročit polovinu min.mzdy( od 1.7. - 3978,-hrubého).
Přitom budete moci pobírat hmotné zabezpečení. V době evidence na ÚP budete pojištěncem státu .
Máte-li však na dosavadní DPČ víc a nechcete o tuto práci příjít,záleží jen na Vás.Musíte však dosahovat výše odměny alespoň
7955,- , jinak Vám bude zaměstnavatel srážet rozdíl do minimálního
odvodu na zdravotní pojištění.Z DPČ jste pojištěna zdravotně i důchodově, dosahuje-li sjednaná odměna alespoň 400,- měsíčně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2006 13:31
Dobrý den, dne 20.6. jsem ukončila studium na VŠ složením SZZ. Jsem však již delší dobu zaměstnána na Dohodu o provedení činnosti. O další studiu již neuvažuji. Chci se proto zeptat, jak mám dále postupovat? Nahlásit se na ÚP? Co se současnou prací? Chci zde zůstat, ale nevím zda to může být stále na Dohodu. Budu si muset platit SP a ZP?
Děkuji moc za jakékoliv Vaše postřehy a návrhy