Re: přeúčtování cestovních nákladů-výdaj
Pokud budete přeúčtovávat ve stejné výši, pak musíte účtovat rozvahově, např. váš výdej za ubytování a jídlo určené k přefakturaci 315/211 a přefakturaci - VFA 311/315 ve stejné výši.
Pokud bude cena navýšená, pak bych účtovala na 548 a výkon na 648.
Re: přeúčtování cestovních nákladů-výdaj
Nemusíte účtovat rozvahově. Můžete, ale nemusíte. I při přefakturaci ve stejné výši je přípustné přes pětky a šestky. Já osobně přes 315 účtuji - mám ji saldokontní ,je to přehlednější a nezvyšuji obrat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 6. 2006 22:16
Na jaký účet by se měly zaúčtovat cestovní náklady-výdaje spojené s cestou do zahraničí, která je uskutečněna pro zákazníka-odběratele a odběrateli je následně vystavena faktura nejen za tyto náklady, ale i další služby.
U nákladů se jedná o výdaje za ubytování a výdaje za jídlo.
Zatím máme vše zaúčtované na 512 (vč. jídla), protože proti tomuto nákladu je výnos z vystavené faktury.
Spíše si myslím, zda celý tento náklad zaúčtovat na 548, protože 512 je určena zejména pro cestovní náhrady podle zákona o cestovních náhradách.
Prosím poraďte.
Děkuji předem.