Re: založení společnosti s.r.o.
>Dobrý den.
>Zakládám s.r.o. Mám po sepsání zakladatelské listiny.
>
>
>1.Mohou být smlouvy v meziobdobí, než bude spol.
>zapsána např.mezi pronajímatelem sídla a mnou psány na
>ještě neexistující firmu? Zrovna tak třeba faktury.Nebo
>musí být zatím na mne jako na fyzickou osobu. Doklad o
>zaplacení za zakl. listinu notáři mi napsali již na
>firmu.
Smlouvy i faktury mohou být psány na Vás jako FO i na společnost (ale stejně před vznikem společnosti za ně ručíte vy sám jako jednatel). V případě smlouvy o pronájmu se udělá dodatek ke smlouvě, až bude firma zapsaná do OR.
>
>2. Dočetl jsem se, že tyto zřizovací náklady
>společnosti se stanou náklady firmy v momentě přijetí VH. Moje
>společnost však valnou hromadu nedělá - jeden
>společník a zároveň jednatel. Jak je to zde???????
V případě jediného společníka nahrazuje rozhodnutí VH rozhodnutí tohoto společníka (tj. musíte o tom rozhodnout)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2006 7:20
Dobrý den.
Zakládám s.r.o. Mám po sepsání zakladatelské listiny.
1.Mohou být smlouvy v meziobdobí, než bude spol. zapsána např.mezi pronajímatelem sídla a mnou psány na ještě neexistující firmu? Zrovna tak třeba faktury.Nebo musí být zatím na mne jako na fyzickou osobu. Doklad o zaplacení za zakl. listinu notáři mi napsali již na firmu.
2. Dočetl jsem se, že tyto zřizovací náklady společnosti se stanou náklady firmy v momentě přijetí VH. Moje společnost však valnou hromadu nedělá - jeden společník a zároveň jednatel. Jak je to zde???????