Re: uteklo mi DPH ?
Nárok na odpočet daně lze uplatnit v řádném daňovém přiznání nejpozději za poslední zdaňovací období kalendářního roku, ve kterém mohl být nárok na odpočet daně nejdříve uplatněn. Po uplynutí této lhůty lze nárok na odpočet daně uplatnit v dodatečném daňovém přiznání za zdaňovací období roku, ve kterém mohl být nárok nejdříve uplatněn. Nárok na odpočet daně nelze uplatnit po uplynutí 3 let od konce zdaňovacího období, ve kterém mohl být nárok nejdříve uplatněn.
Re: uteklo mi DPH ?
Přesně tak. Já takto s odpočty taky běžně manipuluju = posouvám jejich uplatnění dozadu. Od r.2004 bohužel nelze neuplatněné odpočty přetahovat přes přelom roku v tom smyslu, že by bylo možno je uplatnit v běžném přiznání, např. odpočet za 11/2005 neuplatním v přiznání za 4/2006, ale v dodatečném za 11 nebo 12/2005. Ale odpočet třeba z 2/2006 klidně uplatním kdykoliv do konce 2006.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2006 14:17
Je pravda, že přijaté zdanitelné plnění musím zahrnout do daného měsíce a již nemůžu jej zajrnout následně nejpozději však 13-tém následujícím. Zatím, když jsme vedel, že bude odpočet anásledně vysoky odvod, počkal jsem a odpočet uplatnil v následujícm měsíci.