Re: Rozvod
Nejprve jsme s exmanželem zašli k notáři, který nám udělal úředně sepsal naše rozhodnutí o rozdělení majetku a dal na to kulaté razítko. Potom jsme šli k právníkovi, který sepsal žádost o rozvod a poslal ji na soud. Jeden podává návrh a druhému účastníku řízení příjde domů dopis od soudu, aby se vyjádřil k té žádosti o rozvod. Pokud to druhá strana hned podepíše, že souhlasí s rozvodem tak to šlo velmi rychle. V pondělí mi došel dopis od soudu a příští týden v úterý jsem byla rozvedená. Ale podotýkám, že jsme neměli děti. V případě dětí to trvá podstatně déle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2006 21:11
Vážení přátelé,
mám dotaz na asi nepopulární životní krok, ale prostě nemám v oblasti rozvodu vůbec žádné znalosti.
Takže, jak a kde začít? Musím k advokátovi, nebo je jen nějaký formulář? Neptám se na majetkové dělení, to máme vlastně vyřešeno a nemáme tedy vůči sobě žádné závazky. Jen se potřebuju rozvést a nevím jak na to.
Děkuji vám, vím že to nejsou daně a bezpečnost práce, ale také je to život. Pěkný den. Zdeněk