Přestavba půdy

• (neregistrovaný)

27. 6. 2006 8:10

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Bydlím v domě (4 vchody), který vlastní společenství vlastníků, tedy každý má byt v osobním vlastnictví. Chtěli bychom předělat půdu v jednom vchodě (lépe řečeno jen polovinu té půdy) na byt. Kromě toho, že potřebujeme povolení od památkářů, protože dům spadá do historické části města, potřebujeme i povolení vlastníků bytových jednotek. Ale zde se moje informace rozcházejí.
    Podle městského úřadu mi stačí, aby souhlasilo 100% majitelů daného vchodu, resp. jen té části, nad kterou budeme rekostruovat půdu, tedy poloviny vchodu. Podle stanov společenstva vlastníků prý musí souhlasit 100% všech vlastníků bytových jednotek celého společenstva, tedy všech 4 vchodů. Předsedkyně společenstva mi však řekla, že stačí 75% všech vlastníků.
    Prosím o radu, podle čeho se mám řídit, kdo má to hlavní slovo? Městský úřad nebo stanovy?
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2006 12:57

jk (neregistrovaný)

Re: Přestavba půdy
      podle Zákon č. 72/1994 Sb., §11 jsem pochopila, že je potřeba 100% a to nejen jednoho vchodu, ale všech kdo jsou ve společenství=4vchody.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).