Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2006 8:10
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Bydlím v domě (4 vchody), který vlastní společenství vlastníků, tedy každý má byt v osobním vlastnictví. Chtěli bychom předělat půdu v jednom vchodě (lépe řečeno jen polovinu té půdy) na byt. Kromě toho, že potřebujeme povolení od památkářů, protože dům spadá do historické části města, potřebujeme i povolení vlastníků bytových jednotek. Ale zde se moje informace rozcházejí.
Podle městského úřadu mi stačí, aby souhlasilo 100% majitelů daného vchodu, resp. jen té části, nad kterou budeme rekostruovat půdu, tedy poloviny vchodu. Podle stanov společenstva vlastníků prý musí souhlasit 100% všech vlastníků bytových jednotek celého společenstva, tedy všech 4 vchodů. Předsedkyně společenstva mi však řekla, že stačí 75% všech vlastníků.
Prosím o radu, podle čeho se mám řídit, kdo má to hlavní slovo? Městský úřad nebo stanovy?
Moc děkuji