Re: DPP x DPČ
Lze danit dohromady, jedná se o příjmy od jednoho zaměstnavatele. Máme běžně případy, že zaměstnanec v hlavním PPV vykoná práci ještě na DPP - odměnu z DPP přičteme do hlavního příjmu a daníme současně. A pokud ve vašem případě si zaměstnanec u DPČ (nebo u DPP) podepíše prohlášení poplatníka, uplatníte tento řežim zdaňování na obě práce jak z DPČ, tak z DPP (protože daňové základy před zdaněním sečtete).
Re: DPP x DPČ
no vidíte a já furt řešila problém, že DPP má podepsáno prohlášení a u DPČ nermám(v jednom měsíci) a DPČ byla např. na 3000 Kč, tak jsem si říkala, sečíst se to musí,ale pořád jsem měla obavy, že z DPČ měla být odvedena srážková daň ?? tak jsem si dělala zbytečné starosti? nakonec jsem to sečetla, jak píšete vy, ale neb yla jsem si jista,zda dělám správně....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2006 10:59
Lze uzavřít se zaměstanancem, který je u nás zaměstnán na DPČ v tom samém měsíci i DPP. Každá dohoda je na jinou práci.