Dovoz zboží-DPH

• (neregistrovaný)

28. 6. 2006 22:10

Dobrý večer, potřebovala bych poradit s následujícím problémem.
    Obdrželi jsme zboží z Rakouska dne 28.6. Zatím nemám ale ani dodák ani fakturu. Zboží jsem si naskladnila, protože ho potřebuji prodávat dál a účetní program mi neumožňuje jít do mínusu.
    Faktura mi nejspíš přijde během července ale ještě nevím s jakým datumem. Potřebovala bych poradit¨
    1. V jakém měsíci mám provést přepočet DPH (uskut.pl.) jestliže mi faktura přijde například 14.7. a v jakém když mi přijde například až nebo po 15.7. a k jakému datu kurz.
    2. Tento přepočet se uvádí do běžného přiznání nebo je na to zvláštní formulář?
    3. Jak je to s kurzovým rozdílem při přepočtu DPH (uskut.zd.pl.) a při obdržení faktury (přij.zd.pl.)
    Moc děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 6. 2006 19:31

Barbara (neregistrovaný)

Re: Dovoz zboží-DPH
      Pokud Vám faktura dojde s červencovým datumem, navrhovala bych Vám následující postup:
      1) na zboží si udělejte dohadnou položku do června
      131/389 (kurzem červnovým)
      2) fakturu proúčtujte do července kurzem který je pro Vás platný v den vystavení faktury-a z této částky vypočítejte DPH
      389/131 zrušení dohadu (částka z června)
      131/321 faktura (kurzem červencovým)
      343/343 DPH
      rozdíl který vám vznikne na 131 dejte na 504 (cenové rozdíly)
      3) kurzový rozdíl vznikne až při zaplacení faktury

Nevím jestli ten postup je úplně správný, ale my to tak děláme, jelikož nám program neumožňune proúčtovat fakturu v měsící dodání a DPH přiznat v následujícím měsíci, jestliže faktura má pozdější datum, než je datum dodání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).