Re: Finanční poradenství - prosím o rady
náklady si uplatňuje jako každý jiný živnostník, pokud se nestal zaměstncem u ČP, někde to tak dělají, jinak v tom není rozdíl,jednoduchá agenda oproti jiným živnostem , s tím živnosťákem nevím, asi by to chtělo se zeptat, ma ŽU jsem se ptala na poji´továka a tam mi řekli, že pojišťováci ho nemají
Re: Prosím ještě
osvobození dle ZDP nevím, nikoho s tak nalými příjmy u poradců neznám
Re: Prosím ještě
moji pojišťováci mají od ČP certifikát, na základě kterého můžou uzavírat pojistky.Výdaje uplatňují % - 40% - z příjmů za pojistky a 50% z příjmů za stavební spoření a penzijní připojištění, pokud mají ŽL na zprostředkování.Zjištovala jsem to letos na ŽO a FÚ.
I tady bylo spoustu příspěvků
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2006 10:39
Dobrý den,živnostník podnikající v oblasti nákupu a prodeje zboží se navíc stal finančním poradcem u ČP.Prosím,na základě jakého dokladu bude podnikat v oblasti poradenství - je potřeba zařídit živnostenský list?Jak se mu promítnou příjmy z poradenství do daňového přiznání a může si uplatnit nějaké náklady proti těmto příjmům?? Díky moc za Vaše info,je to můj první případ živnostníka v kombinaci s poradcem :o))