Re: Rodič.dovolená a DPP u jiného zaměst
já tedy nevím, ale proč by musela přerušit rodič.dovolenou?může zajistil hlídání jinou osobou a může pracovat nebo dítě do školky pokud je starší 3 let na max.4hod.denně a může pracovat.Mám také matku na RD a v té samé fy má uzavřenu DPČ a rodič.dovolenou nepřerušuje, příjem není ani rozhodující pro vyplácení rodič.příspěvku, jen ta doba ve školce,tak proč by měla přerušit dovolenou.Nehledě na to,že nemá povinnost(si tedy myslím) vám hlásit VPP nebo jinou činnost,která není shodná s předmětem podnikání v HPP, tudíž nepotřebuje váš souhlas a navíc v zákoně se nikde nehovoří o opakující se činnosti ohledně dohod o pracích konaných mimo prac.poměr i když vím, že kontrola po tom jede.Toto je jen můj názor, netrvdím, že správný.
Re: Rodič.dovolená a DPP u jiného zaměst
>Zaměstnankyně má uzavřený hlavní pracovní poměr a tč.
>je na rodičovské dovolené. Naskytla se jí možnost
>přivýdělku u jiné firmy,kde s ní chtějí uzavířt DPP !
>Protože by tam chodila každý den cca na 3,5 hodiny, dítě
>by musela dávat denně do školky a proto musí přerušit
>rodičovskou dovolenou. I když můj názor je, že v tomto
>případě se nejdená o DPP, ale o DPČ (opakující se
>činnost - úklid,dorovnání zboží...).
>A nyní můj dotaz:
>Musí zaměstnavateli nahlásit, že přerušila rodičovskou
>dovolenou?
Ale ona NEMUSÍ přerušit RODIČOVSKOU DOVOLENOU. I když jí nebude náležet rodičovský příspěvek, klidně rodičovskou dovolenou dále čerpat může.
>Musí s přerušením rodičovské dovolené souhlasit
>zaměstanavatel ?
S přerušením rodičovské dovolené by zaměstnavatel samozřejmě souhlasit musel. Ale přerušení rodičovské dovolené = žena nastoupí zpátky do zaměstnání, ve kterém doteď čerpala rodičovskou dovolenou. Do pobírání - nepobírání rodičovského příspěvku zaměstnavateli nic není.
>Může jí tuto práci u jiné firmy povolit?
Nic mu do té práce není.
>Co z toho plyne pro ni - jakožto zaměstnankyni firmy,
>kde má uzavřený hlavní pracovní poměr?
Že nesmí uzavíř jiný pracovní poměr na plný úvazek.
>Co plyne pro nás, jakožto jejího hlavního
>zaměstnavatele?
Nic.
>Jde to vůbec takto udělat?
Ano.
>Děkuji Vám všem za rychlou radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2006 7:50
Zaměstnankyně má uzavřený hlavní pracovní poměr a tč. je na rodičovské dovolené. Naskytla se jí možnost přivýdělku u jiné firmy,kde s ní chtějí uzavířt DPP ! Protože by tam chodila každý den cca na 3,5 hodiny, dítě by musela dávat denně do školky a proto musí přerušit rodičovskou dovolenou. I když můj názor je, že v tomto případě se nejdená o DPP, ale o DPČ (opakující se činnost - úklid,dorovnání zboží...).
A nyní můj dotaz:
Musí zaměstnavateli nahlásit, že přerušila rodičovskou dovolenou?
Musí s přerušením rodičovské dovolené souhlasit zaměstanavatel ?
Může jí tuto práci u jiné firmy povolit?
Co z toho plyne pro ni - jakožto zaměstnankyni firmy, kde má uzavřený hlavní pracovní poměr?
Co plyne pro nás, jakožto jejího hlavního zaměstnavatele?
Jde to vůbec takto udělat?
Děkuji Vám všem za rychlou radu.