Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2006 8:01
Prosím o pomoc.Fy se sídlem v Nemecku,má pobočku v Čechách,v ČR budou zaměstnáni o prázdninách vysokošlokáci na studentskou praxi,budou ji mít placenou, budou z toho psát diplomovou práci., se školou není uzavřena žádná smlouva, majitel fy v ČR nechce platit za ně pojištění,ale mě napadá jen DPP do 100 hodin. Lze ale na opakující se-soustavné práce uzavřít DPP?Mám z toho obavy, jinak by dle mého názoru platit pojištění museli,pokud uzavřou DPČ nebo prac.poměr na dobu určitou a bude zakládat účast na nemoc.pojištění.Pak ještě jen příležitostné zafměstnání,které bude trvat 7 kal.dnů po sobě jdoucích bez omezen příjmu (přes 400,- budou mít určitě :) -tam by také nebyl odvod.Je prosím ještě jiná možnost-máte s tím zkušenosti?Nevím zda na odvodech mění něco to,že to jsou němečtí studenti?Ale naši studenti také platí odvody, když jsou zaměstnaní.Napadá vás ještě něco jiného ? vím,že je bez odvodu snad příkazní smlouva, smlouva o dílo,ale to je už na mě moc,s tím jsem se ještě nesetkala,možná uzavírají OSVČ, nevím ...Moc děkuji za každou pomoc