Re: studium na VŠ
Určitě bych doporučoval VŠE Praha ale co ja vim tak zrovna na VŠE jde dálkově studovat pouze fakulta managementu v Jindřichově Hradci. Jinak z vlasni zkusenosti vim jak to na VSE chodi v podstate je to dalkove studium protoze se u vetsiny predmetu nevede dochazka.
>Mám prosbu. Již nějakou dobu se snažím najít nějakou
>vhodnou VŠ, kde bych mohla studovat dálkově účetnictví.
>Jsem již zaměstnaná a práce mě baví, proto bych jí
>nechtěla opustit. Proto Vás žádám o nějaké www
>adresy.Jsem z okolí Karlových Varů. Děkuji za pomoc.
Re: Pro p. Brotase:studium na VŠ
mrkněte na www.vse.cz
někde tam budou Studijní programy, obávám se, že dálkové studium nabízí jen podnikohospodářská (nebo jak se to teď jmenuje ) fakulta, a to jen magisterský stupeň , tzn. po dokončeném bakalářském stupni a půjde spíš o management než účetnictví :-((
Re: Pro p. Brotase:studium na VŠ
neni to az tak tezke, navic stredni ekonomka vam moc nepomuze - co ja vim, tak prijimacky jsou za matiky (byt ze stredni, stejne jsem se ji musela doucovat), ciziho jazyka, mozna nejaky "rozhled" ...
jen si myslim, ze pro vas je VSE zbytecna (ale mozna jsem jen nepochopila, co chcete studovat..) - prvni rok matematika, pak statistika, samozrejme makro- a mikroekonomie... apod. proste spousta povinnych predmetu (nechci rici ze zbytecnych, ale pro praxi ucetni nevyuzitelnych), nejen ucetnictvi... samozrejme zalezi na vas
Mrknete na www.vse.cz - tam jsou studijni programy.
Docela dobrá škola, která se dá studovast kombinovaně je Západočeská univerzita , která se dá studovat v Chebu. Přednášky jednou měsíčně o víkendu - docházka nepovinná, zápočty se dělají korespondenčně. Na zkoušky se musí teda už osobně dojít.
Ale co třeba zkusit vošku, která má obor účetnictví a finance - dá se studovat dálkově a člověk se tam učí fakt jen účto. Občas jsou tam i jiné předměty. Doporučila bych vošku, která spadá pod nějakou vš , kde se pak dá dodělat bakalař, což u vošek, které spadají pod obec,město nejde.
Já jsem z Prahy.VOŠ vPods¨kalské ulici,ještě se nedá dodělat balakář.Někteří pap ještě studovali rok někd v jižních čechách, jenže se to ještě muselo platit, tak jsem šla pracovat. Jinak seznam vošek je na www.seznam.cz pak odkaz školy a pak voš , obor ekonomický a pak váš kraj.
Koukám že na tom odkazu nejsou všechny školy.Každý rok se vydává brožura kam na školu, jsou tam všechny školy, které jsou uznány akreditovány. Zkuste se podívat někam do knihkupectví, je v ní i procento úspěšnosti a kolik se kde platí školné.Zvlastní zkušenosti vím, že se zkoušky dělají i koncem léta, přihlášku jsem podávala na přihlášce na vš, která je i na netu, pokud se neá přihlásit po netu.
Po škole nebyl problém najit práci, jelikož jsem díky škole měla praxi, 4 měsíce- povinná, ale dá se to obejít v pohodě. Nastoupila jsem jako účetní v malé firmě a naučila se, že praxe je odlišná od školy, jen princip zůstal. Nebavilo mne jen to tam, byla jsem jak datel: 3 týdny datlovat faktury P, a jeden týden na udělání výplat, dan¨. přiznání a různé formuláře pro úřady. Odešla jsem před 1/4 rokem do jiné firmy, kde účtuji celou firmu a její pobočku, asi 20-30 položek měsíčně a k tomu dělám sekretářku a zařizuji spoustu věcí a zahr. cesty a tak. Od každého dokladu mám po jednom, takže pořád účtuji ve velkém rozsahu jen mám míň položek a nemám zamce.
To máte dobré já jsem žádnou školu zaměřenou na účetnictví neměla, jen ten kurz takže se v tom docela hrabu. Ráda bych si udělala nějaký certifikát, ale pořád nevim jak. Je to vše hrozně daleko a školy to samé. Pořád hledám. Dá se říct že se chci nadále učit, ale nevím kde. Jinak děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 7. 2006 10:49
Mám prosbu. Již nějakou dobu se snažím najít nějakou vhodnou VŠ, kde bych mohla studovat dálkově účetnictví. Jsem již zaměstnaná a práce mě baví, proto bych jí nechtěla opustit. Proto Vás žádám o nějaké www adresy.Jsem z okolí Karlových Varů. Děkuji za pomoc.