Re: rozdíl při naskladnění
Skladník nemůže naskladnit za vyšší cenu, než za jakou dodavatel pošle. Jediná možnost je, že na dodáku bude cena vyšší a správná než na faktuře, potom ta firma to musí dofakturovat, pokud je správný dodák, pokud ne, tak opravit dodejku.
V opačném případě - příjem za nižší cenu než na faktuře většinou znamená, že jde o nekompletní dodávku a zboží na cestě.
Pokud se dodejka i faktura shodují, tak je skladník poměrně neschopný, s tím se nedá nic dělat, jen opravit příjem zboží na sklad a vyměnit skladníka:-)
nejsme platci dph a když to počítá z celkové částky tak to tak vyjde
Já už možná tuším, v čem máte problém. Nechci Vás ale podceňovat, ale pokud jste se zmínil(a) o DPH není to tak, že nezahrnujete do ceny v účetnictví i DPH?
Příklad (nejste plátci DPH):
Dojde faktura: 10 ks a 10 = 100
+19% DPH 19,-
Celkem k úhradě 119,-
Skladník zaúčtuje jednotkovou cenu 119:10=11,9 za kus, na sklad 119,-, ale Vy ji v účetnictví evidujete za těch 100 a to DPH naprosto pomíjíte? To by bylo samozřejmě špatně. Omlouvám se, jestli jsem Vás nějak urazila, ale napadlo mě to jako jediný řešení ve Vašem problému DPH + cena ve skladu vyšší než v účtu.
A nebo to opravdu vězí v tom zaokrouhlování?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 7. 2006 13:16
Prosí o radu jak mám zaučtova rozdíl kbyž přijmu fakturu např. na 5000kč a skladník mi to naskladní za 5100kč.