Re: Intrastat - začátečník
Osvobozující práh pro rok 2006 je 4 mil. pro odelslané zboží do EU, a 2 mil pro prijaté zboží z EU. Takže poku jste prodal zatím do EU jen ten majetek za cca 2mil. tak si to musíte hlídat. Až ¨překročíte ten osvobozuící práh tak budete podávat Instrastat.
Teď mě ještě napadlo jestli jste registrováni k DPH v ČR. Pokud nejste plátci DPH, nemáte povinnost podávat daňové přiznání k DPH tak Vám povinnost vykazovat Intrastat nevzniká. Ja myslí¨m. že se vykazuje vše, ale nejsem si úplně jistá. Zkuste si najít na www.czso.cz nebo www.cs.mfcr.cz.
Přeji hezký den
zalezi na tom, jaky majetek..... Prirucka sice hovori jen o "zbozi", ale hned na zacatku ve vysvetlovani pojmu se doctete toto:
Zbozi Intrastatu =
Zboží, které podléhá povinnosti vykazovat jeho přijetí a odeslání v systému Intrastat, přičemž zbožím se rozumí jakýkoliv movitý majetek a elektrická energie, které lze zařadit do kombinované nomenklatury.
Pojem majetek jsem nikde nenasla.......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2006 9:38
Ještě jsem Intrastat nedělal a tak se chci zeptat, pokud prodám majetek za cca 2 mil. Kč plátci DPH v EU, musím podat Intrastat? A jednou nebo už pak pořád? Díky