Zkušební doba

• (neregistrovaný)

13. 7. 2006 13:01

Dobrý den, od 10/05 pracuji u firmy na základě dohody o pracovní činnosti, která mi byla prodlužována dle potřeb firmy. Dnes jsem dostala k podpisu pracovní smlouvu - HPP na dobu určitou od 10.7.06 do 31.8.06. Touto smlouvou se ruší dosavadní dohoda o pracovní činnosti, která by byla platná do 11.8.06. V nové smlouvě je uvedena 3měsíční zkušební doba - vzhledem k tomu, že jsem pro firmu vykonávala činnost již od 10/05 a vždy mi byla dohoda o pracovní činnosti prodlužována na základě požadavků firmy, zdá se mi poněkud divné, aby si nyní stanovila zkušební dobu 3 měsíce, ačkoliv budu pro ně pracovat pouze do konce srpna letošního roku. To ovšem nevylučuje, že bych neměla zájem o další spolupráci - jen mě tak napadá, zda se nejedná o nějakou kličku ze strany organizace. Děkuji Martina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 7. 2006 13:06

Ilona (neregistrovaný)

Re: Zkušební doba
      tak snad jen, ze ve zkuseb. dobe vam muzou vyhodit ze dne na den, u DPC je 15-denni vypovedni lhůta....
      Ale moc smysl mi to taky nedava, zvlast kdyz tam budete jen 1,5 mesice....
      Ptala jste se na to zam-tele? Nezustalo to tam, protoze to proste maji tak preddefinovane?

• 13. 7. 2006 13:13

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Zkušební doba
      Pokud jste se na ukončení DOPČ dohodli, tak končí, jinak se nedá říct, že by měla automaticky skončit sjednáním HPP (pokud se ovšem nejedná o tentýž druh práce, ten nemůže být u stejného zaměstnavatele sjednán v HPP i v DOPČ).
      Zkušební doba divná není. Sice její uvedená délka přesahuje délku pracovního poměru, ale to ji nezneplatňuje. Prostě budete ve zkušební době až do konce pracovního poměru, tj. do 31.8. Pokud by Vám ten tento pracovní poměr dodatkem prodlužovali, bude tato zkušební doba nadále platná až do uplynutí 3 měsíců od sjednání pracovního poměru, tj. od 10.7. Ve zkušební době Vás mohou kdykoli propustit ihned bez udání důvodů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).