Re: Nedoložen zápočtový list
Ano, jsme velká organizace. Na zdravotní pojišťovnu můžu zavolat, to je dobrý nápad.
To musí doložit, co dělal posledních 12 měsíců před nástupem do naší firmy? Stačí tedy, že v čestném prohlášení uvede, že od 12.3.2005 do 12.2.2006 nikde nepracoval?
Nebo tam mám uvést datumy od 1.5.2004 do 12.2.2006 podle toho zápočťáku, který mi přinesl?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2006 12:17
Prosím o radu. Zaměstnanec k nám nastoupil dne 13.2.2006 a nedoložil zápočtový list ani povrzení z úřadu práce. Přinesl mi pouze starý zápočtový list, kde je uvedeno, že byl zaměstnám do 30.4.2004.
K tomu všemu od 23.2.2006 do 8.3.2006 byl práce neschopen. K 28.2.2006 jsme s ním zrušili pracovní poměr ve zkušební době. Výplatu a nemocenskou jsem mu doposud neproplatila, protože nemám doloženou dobu, kde byl před tím než k nám nastoupil.
Chci se zeptat, jestli stačí jeho čestné prohlášení o tom, že v době od 1.5.2004 do 12.2.2006 nikde nepracoval a neuplatňoval nezdanitelnou částku na poplatníka. Jsou takhle datumy od do správně?
Jsem začátečník a opravdu si nevím rady, co s tím. Prosím o vysvětlení tzv. "polopatě". Předem díky za všechny vaše reakce.