Re: Prosím o radu s kurzovými rozdíly
kurz. rozdily se uz na zacatku roku "nevraci", k 31.12 prepocitate, vycislite kurz. rozdil a bud snizite nebo zvysite hodnotu pohl/zav., dal se tim zabyvate az pri uhrade, kde je treba znovu vycislit kurz. rozdil ale vzhledem k te uz prepocitane hodnote
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2006 13:11
hledala jsem radu v archivu těchto diskuzních stránek, ale jsem poněkud zmatená.
Jde mi o kurzové rozdíly na konci roku. Vím že se musí přepočítat nezaplacené pohledávky a závazky a že se podle toho co výjde kurzový rozdíl účtuje na 563 nebo na 663, ale jak je to na začátku následujícího roku.
V jednom příspěvku píší, že se o kurzový rozdíl upraví pohledávky a závazky pouze v evidenci pohledávek a závazků.
V dalším příspěvku však píší, že se uplatněné kurzové rozdíly na konci roku zase na počátku následujícího roku převedou zpátky mínusem tj. -563 a -663.
CO JE TEDY PRAVDA, JAKÝ JE TEN ZPRÁVNÝ ZPŮSOB!!!????
DĚKUJI ZA RADU