Pro vás je to možná samozřejmost ....

• (neregistrovaný)

17. 7. 2006 11:24

ale já jsem v této problematice naprostý laik.

Potřebuji poradit, zda v případě dlouhodobě nevyplacené mzdy (2 roky), kdy zaměstnavatel byl pravomocně odsouzen k výplatě, nezaplatil, nyní došlo na konkurz a já jdu přihlásit svoje pohledávky, mohu také požadovat úroky za tyto 2 roky ?

Třeba se vám to nezdá fér, ale když vám někdo dlouhodobě drží veškeré vače příjmy, tak vám to s rozpočtem pěkně zatočí ...

Děkuji a přeji pěkný den
    Jiřík

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 7. 2006 13:04

Ivča (neregistrovaný)

Re: Pro vás je to možná samozřejmost ...
      Já si bohužel myslím, že úroky nelze požadovat. Zákon o konkurzu a vyrovnání § 33 odst. 1a. Hodně štěstí.

• 17. 7. 2006 13:31

business.center.cz (neregistrovaný)

Já to chápu tak, že můžete požadovat úroky za dobu do okamžiku prohlášení konkurzu.

Robert Haken

• 17. 7. 2006 13:50

Ivča (neregistrovaný)

No taky jsem uvažovala nad tím textem, jisté je, že za dobu konkurzu nelze požadovat úroky, ale do doby konkurzu jsem pochopila, že jsou vyloučeny taky tím prvním slovem všeobecně

"a) úroky, úroky z prodlení a poplatek z prodlení z pohledávek věřitelů vzniklých před prohlášením konkursu, jestliže přirostly v době od prohlášení konkursu;"
      Tak možná jsem špatně pochopila zákon a asi ten dodatek "jestliže přirostly v době od prohlášení konkurzu" se vztahuje i ktomu prvnímu slovu "úroky". Tak to radši nechám na odborníkách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).