Re: upomínky x soud
Pokud požadují soudní poplatky, tak zřejmě muselo proběhnout nějaké soudní řízení, nebo ne? Máte rozsudek? Stáhli žalobu?
Jinak je to zapeklitá otázka...
Z jednoho hlediska odpovídáte za škody vzniklé nesplněním smluvních závazků a náklady související s vymáháním dluhu jsou škodou věřitele.
Z druhého hlediska se mi nezdá ani trochu pravděpodobné, že by soud přiznal náhradu těchto nákladů v plné výši v případě, že by to bylo opravdu tak, jak říkáte (prodlení dva měsíce, zaplaceno z vlastní iniciativy bez intervence věřitele).
Robert Haken
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 7. 2006 11:30
Dobrý den,
mám otázku. Nedávno jsme dostali fakturu za přepravu, které byla splatná v květnu. Nedopatřením jsem ji nezaplatila včas a všimla jsem si toho až před 14-ti, kdy jsem to zaplatila. Dnes mi přišel od advokátky dopis, kde píše, že máme zaplatit penále + soudní poplatky+její gáži ve výši 7450,-Kč.
Chtěla jsem se zeptat, zda nás můžou dát k soudu, pokud jsme nebyli vůbec upomínáni. Stane se to, že se faktura přehlídne, přece nejsme neomylní, ale řešit to hned soudem??? Je to vůbec možné?
Předem děkuji