Jak je to,až pujdeme do důchodu

• (neregistrovaný)

17. 7. 2006 11:52

Dobrý den
    Prosím měl bych na Vás prosbu,jestli by jste mi nepomohli!!?
    Kam mám napsat,na jakou adresu ,nebo e-mail,abych si dal do pořádku svá předchozí zaměstnání,kde jsem pracoval cca 20 zaměstnání.
    Budu ta potvrzení potřebovat , až půjdu do důchodu,aby mi přiznali důchod??? Nevím ,proto se obracím na Váš server s prosbou o radu.Myslím si ,že je hodně lidí na tom jako já,kteří prostě neví kam se obrátit.Děkuji mnohokrát za každou informaci S pozdravem Libor Jára Plzeň

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 7. 2006 12:55

Emil (neregistrovaný)

Re: Jak je to,až pujdeme do důchodu
      +Podle mých informací je nutno se obrátit na Českou správu sociálního zabazpečení, Křížová 25, 225 08 Praha 5 a vyžádat si Informativní list o průběhu pojištění. Pravděpodobně za poplatek.

• 17. 7. 2006 13:27

AM (neregistrovaný)

Re: Jak je to,až pujdeme do důchodu
      Zákon o provádění soc. zab.dává od 1.1.2006 všem občanům (bez ohledu na věk) možnost požádat si 1x za kal. rok v Praze na ČSSZ (adresa: ČSSZ, odbor správy údajové základny, Křížová 25, 225 08 Praha 5) o vystavení INFORMATIVNÍHO OSOBNÍHO LISTU DŮCHODOVÉHO POJIŠTĚNÍ. ČSSZ je ze zákona povinna zaslat inf. list na adresu žadatele do 90 kal. dnů od obdržení žádosti.
      Žádost by měla obsahovat minimálně: jméno a příjmení, rodné jméno,rodné číslo,adresu, kam má ČSSZ inf.list doručit.
      Na inf. listě by měl být uveden výpis z evidence ČSSZ o všech dobách pojištění (zaměstnání), vyloučené doby (např. nemoc) a od roku 1986 i výdělky (z evid. listů důch. pojištění).
      Nejdříve si u ČSSZ požádejte o zaslání inf. listu, zkontrolujte zda tam máte zaevidované všechny doby zaměstnání (pokud si všichni Vaši zaměstnavatelé splnili své povinnosti, měly by tam už být údaje do 31. 12. 2005). Teprve doby, které nejsou v inf. listě, hledejte u bývalých zaměstnavatelů nebo v archívech (u zrušených firem).
      Bližší informace k inf. listu Vám podá i Vaše OSSZ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).