Smlouva o dílo-přednášková činnost

• (neregistrovaný)

17. 7. 2006 15:45

prosím o radu, smlouva o dílo (můj prvn případ)¨:
    1. přednášková činnost - vím, že nejsou odvody, ale jak je to s daní - můžu použít § 10 - příležitostné zaměstnání, tzn. že do 20000 v roce bez daně ?
    2. smlouva o dílo - příspěvky do novin - tam je srážka 10% daně, srazí vydavatel, příjemce už nic nedodaňuje ? jedná se i o výši příspěvku - např. pokud je 5100,- Kč - jak s daní ? to už asi nebude 10% . Děkuju moc !

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 7. 2006 23:31

bdm (neregistrovaný)

Re: smlouva o dílo-přednášková činnost
      1. Pod §10 patří jen příležitostná činnost, která nespadá pod jiný (§6-9) paragraf.
      2. Pokud je příjem nad 3 tis. pak už uvést do DP jako příjem §7 ***

• 18. 7. 2006 7:12

anonym (neregistrovaný)

Děkuji, dvojka je mi tedy jasná, ale ta první otázka - můžü ještě jednou? pokud má vedle HPP přednáškovou činnost např. 5x do roka a "vejde" se do 20.000,- (pokud nemá jiné ost.příjmy, jinak nepodniká), můžu tedy použít § 10 a příjem tudíž nikde nevykazuje, nepodává DPFO? Ostatní příjmy § 10 lze tedy v tomto případě použít nebo se mu mám vyhnout ? 5x do roka lze kvalifikovat jako příležitostně ?? snad ano ?

• 18. 7. 2006 9:24

bdm (neregistrovaný)

*** 5x do roka pro někoho vykonávat přednáškovou činnost podle mě není příležitostná. Neříkám, že Vám to nemusí projít - ale já bych to nedělala ***

• 18. 7. 2006 9:58

anonym (neregistrovaný)

děkuju za radu , hezký den !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).