Pracovní úraz - VZP

• (neregistrovaný)

18. 7. 2006 7:11

Neodeslala jsem při pracovním úrazu Záznam o úrazu va zdravotní pojišťovnu. Mám to udělat teď a čeká mě nějaký postih?
    K čemu to pojišťovna potřebuje?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2006 7:29

anonym (neregistrovaný)

Re: pracovní úraz - VZP
      to by mě taky zajímalo k čemu to pojišťovna potřebuje,když jsou na kontrole, nikdy je pracovní úrazy nezajímaly ?? tak to odešlete ted, lepší pozdě než vůbec, mně to přijde, že to snad ani nezkoumají? Víte někdo, co s tím na VZP dělají ???

• 18. 7. 2006 7:43

M.H. (neregistrovaný)

Nevím, co s tím dělají, ale u nás se při kontrole zajímali, zda máme nějaké pracovní úrazy (neměli jsme, takže nevím, co konkrétně je zajímalo). Zmínka o PÚ se pak objevila i v zápisu o kontrole.

• 18. 7. 2006 7:57

anonym (neregistrovaný)

nedalo mi to a zavolala jsem tam-tak tedy: pojišťovna zkoumá zda byly dodrženy pravidla bezpečnosti práce (proškolení, pracovní podmínky) a pokud se zjistí pochybení tak léčbu zraněného neplatí zdravotní pojišťovna, ale zaměstnavatel. tak a je to ! :) ale už nemám informace dál, zda to tak někdy udělali-já pracovla v bývalé fy 16 let,úrazy se to jen hemžilo a kontrola VZP šla vždycky jen po odvodech ... nebo jsem si toho nevšimla a fy měla vše v pořádku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).