Re: Výpověď-porušení léčeb.režimu při PN
Zavoláte na sociálku a oni na něj pošlou kontrolu. Když nebude doma, tak mu zkrátí max 3 dny o pár korun, takže ve výsledku jsem s tím měla akorát starosti, poněvadž Vá pošlou dopis, že léč. režim porušil a nesmíte mu do jeho vyjádření na sociálce nic zasílat. Zaměstnanci se moc nevyjadřují, takže vy čekáte a čekáte a při výplatách zjistíte, že nevíte jak ho zadat, když už donesl další lístek na peníze. Toto jsou alespoň moje zkušenosti. Doufám, že se to od ledna zlepší. Někdy mám chuť zavolat tomu doktorovi, když takovým lidem vystavují neschopenky... Je to těžké.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2006 10:29
Zaměstnanec je na neschopence, ale ve skutečnosti vysedává po hospodách. Ukončit nemocenskou nechce, protože ví, že s ním chce zaměstnavatel ukončit pracovní poměr - neplnění prac.povinností, lajdáctví. Koho poslat na kontrolu, že porušuje léčebný režim? (vycházky nemá) Sociálku? Může sám zaměstnavatel? Jak to prokáže? Sociálka zřejmě neproplatí pak nemocenskou, ale jak to dotáhnout do konce - ukončení pracovní poměru? Porušuje-li léčebný režim může se mu nemocenská ukončit? Může pro tato porušení dát zaměstnavatel zaměstnanci výpověď dle §53 (nedohodnou-li se)?? Děkuji za vaše zkušenosti.